În distribuția spectacolului „Anotimpuri” regăsim actori cu vârste cuprinse între 4 și 88 de ani. Alături de actori, dansatori și muzicieni profesioniști, pe scenă vor urca șase copii și două bunici din Timișoara.
Potrivit organizatorilor, spectacolul „Anotimpuri” consemnează încheierea proiectului „Scrisori pentru bunicii noștri”, care a presupus susținerea unei corespondențe, prin intermediul scrisorilor scrise de mână, între copii proveniți din medii sociale vulnerabile și vârstnici singuri din județul Timiș și din Republica Moldova.
„Anotimpuri” este o producție BIS Teatru Sibiu și poate fi văzută la Timișoara, la Teatrul Merlin, astfel: vineri 10 noiembrie, ora 14:00; sâmbătă 11 noiembrie, ora 12:00 și ora 17:00 (două reprezentații în aceeași zi).
Biletele pot fi achiziționate online aici. În limita locurilor disponibile pot fi achiziționate bilete și la intrare, în ziua evenimentului.
Spectacolul „Anotimpuri” este recomandat spectatorilor cu vârsta de peste șase ani.
Activitățile proiectului „Scrisori pentru bunicii noștri”, implementat de Asociația Bis din Sibiu (BIS Teatru) în cadrul Programului cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, au debutat în luna mai a acestui an.
Astfel, aproximativ 50 de seniori din Timiș și din Republica Moldova au corespondat prin intermediul scrisorilor scrise de mână cu copii din Timișoara. În paralel cu schimbul epistolar, copiii implicați au beneficiat, de-a lungul verii, de ateliere și spectacole de teatru, în scopul dezvoltării imaginației și a gândirii critice.
Din sutele de scrisori care au fost arhivate în cadrul proiectului, regizorul spectacolului Anotimpuri, Bogdan Sărătean, a extras anumite pasaje care vor fi parte din reprezentațiile din Timișoara. Beneficiarii proiectului vor viziona spectacolul din sală, alături de public larg.
Mai mult decât atât, pe scenă vor urca două senioare de la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Inocențiu Micu Klein” (Eugenia Neagoe și Elisabeta Tamaș), alături de copii de la Centrul Educațional pentru Integrare Școlară și Prevenirea Abandonului Școlar din cadrul organizației Societatea pentru Copii și Părinți (SCOP).
Scenariul semnat de Bogdan Sărătean este inspirat din „Povestea uriașului care se iubea doar pe sine” de Oscar Wilde și urmărește povestea lui Matei, un puști de 11 ani, care prin intermediul scrisorilor scrise de mână, pune la cale un plan de eliberare a anotimpurilor și de îmblânzire a vecinului său, domnul Păun poreclit de copiii din cartier Căpcăunul.
Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+ derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!