Întâlnirea „Sparge bula!” va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 10, la cafeneaua La Taclale din Timișoara. Discuția va fi moderată de dr. ing. Casandra Holotescu, expertă în tehnologia informației.
Temele abordate în cadrul discuției vor fi influența rețelelor sociale, protecția datelor personale și cum tehnologia ne poate îmbunătăți sau complica viețile. Participantele, de toate vârstele, vor putea împărtăși, într-un mediu sigur, toate experiențele din mediul online și ce efect au avut aceste asupra stimei de sine și a sănătății mintale, mai ales în cazul generației tinere care este expusă constant la imagini care creează standarde sociale nerealiste.
„Vom descoperi împreună sper, că, deși tehnologia poate crea distanțe, poate deveni și un mijloc prin care să ne conectăm, să ne sprijinim și să ne încurajăm unii pe alții.
În esență, «Sparge bula!» va fi despre spargerea granițelor impuse de algoritmi și despre reconectarea cu realitatea diversă și autentică din jurul nostru. Plecăm de la ideea că tehnologia, deși uneori poate fi alienantă, are un potențial imens de a ne îmbunătăți viața – atât timp cât o utilizăm responsabil și conștient.
Într-o lume în care schimbările digitale se întâmplă într-un ritm amețitor rămâne esențial să ne întrebăm constant: suntem noi cei care controlăm tehnologia sau ea ajunge să ne controleze pe noi?
Aceste întrebări rămân deschise, iar «Sparge bula!» este doar începutul unui dialog continuu despre locul nostru într-o lume din ce în ce mai digitalizată”, a transmis pentru Tion Simona Ionescu, președinta Asociației SPICC.
Pe lângă discuția deschisă alături de moderatoare, participantele vor avea oportunitatea de a adresa întrebări despre acest subiect în cadrul unei sesiuni de Q&A.
Finalul întâlnirii va fi marcat, precum evenimentele anterioare din cadrul proiectului, de o lucrare artistică realizată de către toate femeile prezente, în care vor putea transpune interacțiunea pe care o au cu tehnologia și ce impact poate avea aceasta asupra societății.
Pentru a participa la întâlnirea „Sparge bula!”, trebuie completat ACEST formular.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Trimite articolul
Xvin emancipatele si pe la noi
-
Da, alea care nu stiu sa faca nimic decat sa se victimizeze in orice situatie.
-
evident, alea au timp sa fie activiste si sa se planga. angajate pentru diversitate la munca nu pentru competenta
-