În cei 5 ani petrecuți în incinta Paltim, AMBASADA a găzduit 3243 de evenimente și activități create de comunitatea locală, națională și internațională, a primit Premiul 1 al Galei Societății Civile la secțiunea Dezvoltare economică și socială, Premiul Administrației Fondului Cultural Național pentru Antreprenoriat cultural și este primul centru cultural din România membru al rețelei Trans Europe Halles și primul care a găzduit o conferința internațională TEH. De asemenea, a fost gazda întâlnirii dintre comunitatea creativă a orașului și a comisiei europene pentru selectarea Capitalei Europene a Culturii.
Pe 2 noiembrie 2019 se împlinesc exact 5 ani de când s-a preluat clădirea de pe strada Anton Seiller, dată care va marca ultima zi în care AMBASADA va funcționa în acest spațiu. Timișorenii sunt invitați să-și ia rămas bun, dis-de-dimineață, cu rețete alese de Noemi pentru brunch, iar seara cei de la NOI vor umple spațiul cu conceptul lor Eats & Beats!
“Începutul AMBASADA este puternic marcat, pentru noi, de clădirea care ne-a fost casa 5 ani de zile. În 2 Noiembrie 2014 am primit cheile de la clădirea de care ne îndrăgostisem iremediabil, la prima vedere, cu doar două săptămâni înainte. Am ajuns întâmplător, deznădăjduiți că nu vom reuși să intrăm într-o clădire industrială cu modelul de funcționare pe care ni-l doream și după multe clădiri vizitate, multe releveuri și discuții pe contracte intimidante. Știam atunci că nu trebuie să avem așteptări și să construim pe fiecare cărămidă disponibilă pe care o vom găsi. Am construit, împreună, mult mai mult de atât! Am petrecut din acel Noiembrie și până la deschiderea din 20 Februarie 2015 fiecare zi în acest spațiu, fie că era ajun de Crăciun sau de An Nou. L-am umplut cu vise și dragoste pentru comunitate și era singurul lucru la care ne puteam gândi sau despre care puteam vorbi.”, a spus Andreea Iager-Tako.
Trimite articolul
XO sa vina apoi si la ei politia sa aresteze pe cineva de la strada Constructorilor 1-3.
Am fost si eu cu colegii odata acolo la un party de firma si am vazut o hala mica vai de capul ei, am stat in frig, am avut senzatia ca trebuie sa imi impletesc un plover reciclabil si sa ma fac row vegan. Personalul, daca pot sa-i spun asa, era compus dintr-o intelectuala platita cu salariu minim si un barman care s-a speriat cumplit cand i-am cerut un pahar de vodka. Nu mai trecuse nimeni pe acolo care sa nu fie hipster sau manelist sau o combinatie intre cele doua stari. Nu am vazut carti, tablouri sau ceva nteligent, doar lucruri luate de la second hand care mai de care mai misterioase si inteligente care sa te faca sa pleci repede. Ceea ce am si facut. Centru cultural, auzi…
No, bine.
Ca n-am inteles nimik koncret. Adica ceva … concret !
Adica sunt unii care se ocupa in viata cu … “umplu spatiu cu conceptu “.
Kool man.
Si cu kultura. Si alea alea, arhitecti, cuvinte englezisme, etc.
Dar ceva concret mah ?
Adica cineva care nu va cunoaste … Ca na, … de unde, daca nu ma duce kapu .
Deci cineva care nu stie despre ce e vorba, ca mine, ce sanse are sa inteleaga ceva ?
Cei care au fost pe acolo, inteleg, fireste.
Dar noi, astialalti ?
Va pupa Fernando !
Bun. Si unde mereti, fratilor? Cand deschideti? Ce oferiti oamenilor?
Ca vine vorba: le adresez cele mai acide INJURII care se pot formula celor pe care i-ati pomenit legat de idioteniile gen Timotion, Alergotura si alte tampenii din acestea care au unicul rol de a bulversa circulatia in centrul orasului. Nu pot sa inteleg de ce este bine sa alerge cineva prin centrul orasului unde aerul este aproape nerespirabil si incarcat cu felurite noxe? De ce nu se poate alerga in jurul stadionului unde sunt pista amenajate sau la Padurea verde unde macra mai este aer curat? Alergati de sa va iese mintile din cap pe malul Begheiului pana la sarbi bunaoara!
Bun. Poate intr-un material urmator ne veti informa despre noul sediu, ca uneori – 3-4 ori pe an m-am indurat sa va vizitez, si n-o fost chiar rau… exceptie fiind cazurile cand erua prin preajma niscaiva “ierbivori”…. si “ierbivoare”.