„Titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2023 este al Timișoarei și obligă Primăria Municipiului Timișoara la inițiativă și acțiune astfel încât acesta să fie onorat cu succes, pentru oraș, România și Europa. Din noiembrie anul trecut, primăria a inițiat o serie de procese și schimbări pentru revitalizarea proiectului, în conformitate cu angajamentele asumate la primirea titlului și pentru adaptarea la noul context pandemic”, spun reprezentanții Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.
S-a lansat apelul internațional pentru formarea Echipei Curatoriale Timișoara 2023. Aceasta va include trei curatori și patru experți și va asigura, din partea Municipiului Timișoara și împreună cu celelalte autorități publice finanțatoare, coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” care are ca principal obiectiv să pună în valoare comunitatea, în toată diversitatea ei culturală și socială.
Cui se adresează?
„Apelul se adresează curatorilor și experților din România și din afara țării, cu experiență solidă și dovedită în proiecte culturale de mare anvergură”, mai spun reprezentanții Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.
Este necesară experiența de minimum cinci ani în conceperea și implementarea de programe și proiecte culturale. Perioada de aplicare online este deschisă până pe 21 octombrie. Înscrierile, AICI.
„Selecția membrilor Echipei Curatoriale Timișoara 2023 va fi făcută de o comisie formată din experți independenți cu pregătire şi prestigiu profesional în domeniul pozițiilor pentru care se organizează concursul. Într-o primă etapă, comisia de selecție va evalua aplicațiile online după care urmează interviuri individuale cu candidații preselectați”, transmit cei de la Centrul de Proiecte.
Comisia de selecție este formată din: Adriana Babeți – profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, scriitoare și eseistă, Ștefan Ghenciulescu – redactor-șef al revistei „Zeppelin”, curator de expoziții, autor și co-autor de proiecte culturale, Ovidiu Hrin – designer multidisciplinar și director artistic premiat activ în Timișoara și la nivel internațional, Constantin Petcou – stabilit în Paris, co-fondator al „aaa”, o platformă de cercetare și acțiune în jurul schimbărilor urbane și a practicilor culturale, sociale și politice emergente și Raluca Voinea – curatoare a Pavilionului României la cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția și critic de artă.
Cei interesați pot obține mai multe detalii la adresa de email centruldeproiecte@primariatm.ro.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!