De Revelion, participanții la petrecerea oferită de CJT au celebrat la Bastionul Maria Theresia trecerea dintre ani cu muzică de calitate alături de artiștii invitați de renume internațional și un show incredibil de artificii.
La trei luni de la acel eveniment, CJT colectează părerile publicului pentru a putea îmbunătăți următoarea ediție. Sugestiile se pot trimite vreme de o lună AICI.
Prima ediție a costat trei milioane de lei, adică 600.000 de euro.
„Cultura, până acum, a fost oarecum închisă, doar pentru cei care o înțeleg. Nu am văzut, să zicem, cultura care să fie tradusă într-un limbaj accesibil de un număr mare de oameni. La Festivalul Luminilor ne-am folosit de muzică, de captivarea publicului cu această lumină care e înțeleasă de orișicine, sunt elemente care sunt înțelese de orice om. Nu-ți trebuie foarte multă școală în domeniul artei să înțelegi muzica pop sau să apreciezi o instalație de lumini. (…) Dacă vom obține bani din cultură ne vom permite să facem și evenimente și mai mari, care vor costa și mai mult. Dar ne gândim că dacă vom crește acest festival, vom putea să atragem și sponsorizări, și implicarea mediului privat, pentru că vor vedea oportunități de promovare și atunci se vor implica să sprijine și financiar. Anul acesta dorim să punem la bătaie aceeași sumă ca anul trecut, adică aproximativ trei milioane de lei”, a declarat, vineri, Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Pe site-ul oficial al Festivalului Luminilor sunt așteptate ideile celor care au participat la prima ediție, dar și ale celor care nu au ajuns să se bucure de eveniment.
„Sugestiile le așteptăm la secțiunea dedicată de pe site-ul oficial al Festival of Lights. Avem în vedere idei de instalații, idei de concepte de evenimente, inclusiv locații, ce invitați să avem. Nu am dorit să stabilim limite foarte stricte, tocmai pentru a lăsa cât mai multă libertate celor care vin cu propuneri. Vom dori să facem o selecție, pentru că dorim să fie un concept artistic unitar. Să vedem cum adaptăm acele propuneri la un concept care să aibă consistență și coerență și care să fie realist din punct de vedere financiar. Aș spune că o lună e un termen rezonabil. Ne-am mai gândit că am putea să facem Festival of Lights și vara, poate în anii următorii. Deci ideile pe care le vom primi nu înseamnă că le vom folosi doar anul acesta”, a precizat Alin Nica.
Liderul administrației județene spune că vrea să ducă mai departe manifestarea și în anii următori.
„Mă bucur că acest festival ne-a făcut să regăsim spiritul Timișoarei, care este unul deschis, unul participativ, unul tolerant, un spirit în care oamenii sunt liberi. Sentimentul de libertate, dar și de apartenență la un grup este ceea ce cred că dintotdeauna a caracterizat Timișoara, ca oraș, ca și comunitate, ca și colectivitate locală. De aceea, ne propunem să continuăm acest concept de festival, nu doar în 2023, dar mai ales că e anul de capitală culturală. Dorim să închidem simetric programul cultural al capitalei, cu același festival cu care eu zic că l-am deschis. De aceea, lansăm provocarea către cei cărora le place acest concept, să vină cu idei, să ne ajute în mod creativ și să facem din acest festival al luminilor un brand cultural local, care să evidențieze Timișoara în peisajul acestor manifestări de divertisment adresate publicului larg”, a afirmat Alin Nica, președintele CJT.
Pe aceeași temă:
FOTO. Festival of Lights, start uimitor pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii
Trimite articolul
Xchiar nu stiam cui sa-i mai dau numarul de telefon, noroc cu formularul cjt. Sau mai bine il fac public, ce ne mai complicam aiurea:
07😜🤪😜🤪😆🤪😂😂😂
-
Da’l pe’al robului.
NU multumim! Vrem evenimente de calitate nu balciuri de doi lei unde sa vina doi grasuti cu barba care sa puna muzica de pe un stick USB…!
Consecințele evenimentului de la sfârșitul anului se vad și acum: pavajul tocmai refăcut de CJT distrus deși fusese refăcut cat de cât în vara trecută.
Bastionul nu e in loc unde să aduni mase mari de oameni, să blochezi o arteră vitală o orașului și să produci zgomote si vibrații mult peste cele care pot fi tolerate, deranjand străzi întregi din vecinătate.