Festivalul Etniilor va începe sâmbătă, 17 iunie, la ora 18:00, cu o paradă a etniilor germană, ucraineană, sârbă, aromână și rromă. Parada este urmată de un spectacol de muzică și dansuri în care se regăsește conservată identitatea Timișoarei, un oraș cosmopolit și cu tradiții multiculturale. Din Republica Moldova este invitat Ansamblul Folcloric din Nisporeni.
„Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Timiș, propune două zile de folclor autentic românesc și al etniilor bănățene, costume tradiționale frumos păstrate și restaurate, multă voie bună și bucurie la un eveniment în care, de peste 20 de ani, sărbătorim multiculturalitatea și convivialitatea spațiului bănățean”, au transmis reprezentanții Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.
Invitatul special al serii va fi bandul Damian&Brothers. Damian Drăghici, compozitor și interpret, este un nume cunoscut în peisajul muzical național și internațional. A cântat alături de Joe Cocker, James Brown, Cindy Lauper, Shaggy, Zucchero, în cadrul turneului european „Night of the Proms Tour” din 2004 și 2006. Muzica celor de la Damian&Brothers îmbină stiluri muzicale diferite cu mesaj puternic împotriva discriminării etnice.
Duminică, 18 iunie, Festivalul Etniilor continuă de la ora 18 cu parada etniilor bulgară, maghiară, evreiască și slovacă, urmată de un spectacol plin de culoare și pasiune pentru muzica și dansurile tradiționale. Vor evolua pe scena de la Muzeul Satului Bănățean Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi: Zorica Savu, Ghiță Călțun Brancu și Ciprian Roman. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu. Prezintă Felicia Stoian.
Evenimentul este finanțat din bugetul Consiliului Județean Timiș prin Programul Cultural al Candidaturii Programului Național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023” și este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!