Primul concert al lunii, „Medalion W. A. Mozart”, le este dedicat iubitorilor muzicii marelui compozitor, și va loc vineri, 1 noiembrie, de la ora 19, la Sala Capitol. Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub bagheta maestrului Radu Popa, va interpreta Uvertura la opera „Flautul fermecat”, K. 620.
Apoi, programul continuă cu Concertul pentru pian și orchestră nr. 9, în mi bemol major, K. 271, ce îl va avea solist pe remarcabilul pianist Szymon Nehring. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 39, în mi bemol major, K. 543, una dintre ultimele lucrări orchestrale ale lui Mozart.
Vineri, 8 noiembrie, de la ora 19, la Sala Capitol, Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul, sub bagheta maestrului Howard Griffiths, îi va purta pe spectatori într-o călătorie muzicală memorabilă alături de doi soliști excepționali, Abigél Králik la vioară și Mathis Rochat la violă. Programul începe cu „Romantic Fantasy” de Arthur Benjamin, o capodoperă dedicată viorii și violei, și continuă cu Concertul pentru violă și orchestră în la minor de William Walton. În final, orchestra va interpreta selecțiuni din Suitele „Romeo și Julieta” nr. 1 și nr. 2 de S. Prokofiev.
Sâmbătă, 9 noiembrie, la ora 11, Sala Capitol, în interpretarea artistelor Marta Chiș la vioară și Mihaela Faur la harpă, bebelușii vor avea ocazia să experimenteze fascinanta lume a sunetelor.
„Programul recitalului educativ „Miracolul muzicii pentru bebeluși” cuprinde o selecție de lucrări concepute pentru a stimula dezvoltarea emoțională și cognitivă a celor mai mici dintre spectator”, au precizat reprezentanții Filarmonicii Banatul.
Vineri, 15 noiembrie, de la ora 19, la Sala Capitol, publicul este invitat la un concert simfonic deosebit, susținut de Orchestra a Filarmonicii Banatul, sub conducerea maestrului Gabriel Bebeșelea. Solistul serii va fi violonistul Florin Iliescu, un artist apreciat pentru tehnica sa desăvârșită și expresivitatea interpretativă. Programul serii va aduce în prim-plan două lucrări celebre, ambele inspirate de comedia „Burghezul gentilom” de Molière: Burghezul gentilom, LWV 43 de J. B. Lully și Suita Burghezul gentilom de R. Strauss, o reinterpretare modernă a tematicii lui Lully, care îmbină umorul cu stilul sofisticat tipic epocii.
Vineri, 22 noiembrie, de la ora 19, la Sala Capitol, Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub bagheta dirijorului în rezidență Sascha Goetzel, vă invită să luați parte la un concert deosebit. Programul serii include Dansurile Populare Românești, Sz. 68, BB 76 de Béla Bartók. Urmează Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op. 35 de P. I. Ceaikovski. Una dintre cele mai importante lucrări pentru vioară o va avea ca solistă pe violonista Alexandra Conunova. În final, spectatorii vor audia piesa în primă audiție – Fantezia pentru orchestră „Die Seejungfrau” de Alfons Zemlinsky. Lucrarea este inspirată din povestea „Mica sirenă” de Hans Christian Andersen.
În 29 noiembrie, de la ora 19, la Sala Capitol, vom audia, sub bagheta dirijorului Robert Moody, concertul Orchestrei simfonice „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul Timișoara. Programul explorează o paletă diversă de lucrări, evidențiind influențele românești și inovațiile muzicale contemporane. Astfel, în deschidere audiem Concert românesc pentru orchestră de G. Ligeti, o lucrare ce reflectă rădăcinile folclorice ale muzicii românești, îmbinate cu tehnici moderne de compoziție. În program, urmează Concertul pentru violoncel și orchestră – lucrare contemporană, în primă audiție, ce îl va avea în centrul atenției de violoncelistul Bryan Cheng – solist în rezidență al Filarmonicii Banatul în Stagiunea 2024-2025.
Biletele se găsesc la casierie, pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara și AICI.
Programul este finanțat din bugetul local al Primăriei Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!