„Ceea ce ne propune Cristi Puiu cu acest eveniment este o incursiune subiectivă în istoria cinemaului sub forma unui serial. Vor fi prezentate filme istorice sau filme uitate, genuri și școli de film care au marcat istoria cinematografiei sau au contribuit într-un fel sau altul la formarea sa ca artist”, transmit cei de la Asociația Culturală Oaza.
Program
Evenimentele vor avea loc pe parcursul lunilor mai-iunie și septembrie-noiembrie, odată la două săptamâni, în zilele de vineri și sâmbătă de la ora 17. Întâlnirile vor avea loc alternativ la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș (intrarea de pe strada Henri Coandă) și la Casa Artelor (Strada Ep. Augustin Pacha nr. 8).
Primele întâlniri din cadrul acestui proiect au loc la finalul acestei săptămâni, în Sala Multifuncțională a CJT. Evenimentele de deschidere:
- Vineri, 6 mai, 17,
- Sâmbătă, 7 mai, 17.
Proiecțiile vor fi precedate de prezentarea filmelor, a contextului în care au fost alese, având loc discuții conduse de regizorul Cristi Puiu. Evenimentul se adresează în special tinerilor între 14 și 25 de ani.
Cristi Puiu s-a născut în anul 1967, la București. În 1992 a început studiile de pictură la École supérieure d’art visuel din Geneva, dar le abandonează pentru a se înscrie la secția de film. A regizat: Marfa și banii (2001), „Moartea domnului Lăzărescu” (2005), „Aurora” (2010), „Sieranevada” (2016) „Malmkrog” (2020). A primit numeroase premii: trofeul Un Certain Regard în 2005 pentru „Moartea Domnului Lazărescu” și în 2020 premiul pentru cel mai bun regizor pentru „Malmkrog”, în secțiunea Encounters, a Festivalului de film de la Berlin.
Oaza este un proiect cultural cu și pentru tineri, care își propune introducerea lor în lumea artelor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!