Platforma Team2021 este deocamdată la început. Încă nu se știe cu exactitate cum va arăta, dacă vorbim despre un site, un forum sau o pagină de Facebook. Se știe însă care va fi rolul acestui portal. Aici va fi locul unde timișorenii cu inițiativă vor putea să propună proiecte, să obțină informații despre cum își pot pune ideile în aplicare, să discute cu alți oameni din comunitate. Per total, platforma TeaM2021 va încerca să le ofere doritorilor posibilitatea să contribuie la îmbunătățirea Timișoarei.
„Este o platformă prin care oamenii care vor să spună ceva și pot să facă ceva pentru oraș vor avea instrumentarul necesar pentru asta. (…) Ideea e ca toți să contribuim la această platformă, încă nu știm cum arată ea. Important este ca ea să ne reprezinte pe cât mai mulți dintre noi, astfel încât să fim pregătiți pentru orizontul 2021. (…) Vrem ca orașul să progreseze cât mai repede. Am avut o idee mocnită pe care de câțiva ani am încercat să o aprindem, dar nu am reușit. Acum, după câștigarea titlului am zis că acesta este momentul oportun să venim cu o platformă pentru a-i ajuta pe cei care nu sunt IT-iști să comunice cât mai eficient. Vrem să definim un limbaj comun pentru a comunica”, au explicat reprezentanții Banat IT, cei care au propus ideea platformei.
Pentru a pune bazele acestui proiect, timișorenii cu inițiativă au fost invitați la o întâlnire. Evenimentul a avut loc luni, 24 octombrie, în Sala Multifuncțională a CJ Timiș. Întâlnirea a fost prezentată ca fiind:
„Banat IT și Asociaţia Timișoara-Capitală Culturală Europeană, împreună cu Smart City, Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timișoara își propun să reunească artiștii, IT-iștii, antreprenorii și pe toţi cei ce vor să se implice și să susţină orașul în pregătirile pentru anul 2021, într-o platformă de lucru comună. Scopul acestei platforme este să găzduiască proiecte și idei din comunitate care contribuie la îmbogăţirea culturii orașului. Cu această ocazie, în cadrul evenimentului TeaM 2021 se va discuta despre platforma de lucru pe care vor apărea proiecte și propuneri de proiecte care au ca scop comun valorificarea ideilor tuturor celor ce vor să contribuie la dezvoltarea culturală a orașului”, au transmis reprezentanții Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021.
Astfel, în timpul întâlnirii de luni, fondatorii TeaM2021 au explicat că e nevoie de proiecte și de idei pentru a dezvolta cât mai eficient orașul de pe Bega. Aceștia au explicat că plecând de la dosarul de candidatură al Timișoarei pentru titlul de Capitală a Europeană a Culturii se vor propune diferite direcții de lucru, urmând ca timișorenii să le dezvolte.
Întâlnirea a avut parte de mult succes, la eveniment fiind prezente câteva sute de persoane. De asemenea, în partea a doua parte a întâlnirii participanții au putut să vină deja cu primele propuneri și să discute despre modurile în care s-ar putea dezvolta orașul.
În perioada următoare se vor stabili direcții mai clare pentru platforma TeaM2021, dar până atunci cei interesați pot să folosească grupul de Facebook, TeaM2021 – Susțin Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!