Alina Bohoru revine în orașul său natal, Timișoara, cu o expoziție ce îmbină arta și tehnologia și prezintă personaje în realitate augmentată și instalații interactive dezvoltate de One Night Gallery. Evenimentul aduce conceptul de new media art pentru prima dată la Timișoara și va avea loc pe 15 august, de la ora 21.00. Astfel, timișorenii sunt invitați să exploreze lucrările artistei în viitorul spațiu Multiplexity, actualul Muzeu de Transport Public Corneliu Miklosi. Accesul publicului este gratuit, iar evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.
„Alina este o ilustratoare pasionată, dar și creator de personaje, animator part time și muralist ocazional. Este din Timișoara, dar lucrează și trăiește în București de câțiva ani. Pornind de la convenția ilustrației tradiționale, lucrările sale au trecut gradat înspre digital. Curiozitatea continuă a Alinei vizavi de noile medii s-a juxtapus perfect cu misiunea One Night Gallery de a aduce inovație în lumea new media art. Rezultatul este un univers suprarealist populat de personaje interesante, realizate de artistă în realitate virtuală și transpuse ulterior în realitate augmentată”, ne transmit cei care stau în spatele acestui eveniment inedit din orașul de pe Bega.
Expoziția One Night Gallery a prezentat, la cea de-a 14 ediție, lucrările artistei Alina Bohoru în 13 spații din centrul Bucureștiului, iar acum aduce conceptul de new media art pentru prima dată dincolo de capitală, la Timișoara.
„După ce pentru expoziția din București au fost create trei filtre de Instagram ce permiteau publicului să exploreze personajele Alinei și în realitate augmentată, One Night Gallery va dezvolta pentru expoziția din Timișoara un nou filtru, de această dată pentru camera de selfie, prin care fiecare vizitator se poate transforma într-un personaj de-al Alinei”, ne mai transmit organizatorii.
Filtrul va fi disponibil pe pagina de Instagram One Night Gallery, alături de un alt filtru ce suprapune pe spațiul înconjurător forme realizate de Alina, realizând astfel o experiență de mixed reality.
De asemenea, în cadrul expoziției vor fi expuse lucrări animate realizate în colaborare cu Dragoș Boțcău și o instalație interactivă dezvoltată de studioul de video-mapping Aural Eye. Astfel, One Night Gallery pune la dispoziția artiștilor atât diferite medii tehnologice de creație dar și know-how-ul necesar pentru a le folosi și pentru a-i ajuta să își dezvolte noi abilități și lucrări de new media art și să realizeze lucrări colaborative cu alți artiști.
Din cauza contextului actual, vizitatorii sunt rugați să respecte o serie de reguli în concordanță cu normele impuse de autorități: li se va lua temperatura la acces și pot participa la eveniment purtând mască, trebuie păstrată distanța de minim 1.5m față de ceilalți participanți, să își dezinfecteze mâinile și să respecte circuitul de vizitare a expoziției stabilit de organizatori.
Citiți principiile noastre de moderare aici!