„La începutul anului 2022, muzeul nostru are onoarea de a găzdui această valoroasă expoziție, care se deschide la Timișoara după un periplu național strategic, în care evenimentul a mai fost găzduit în 2021 de Muzeul Național al Literaturii Române din București și Muzeul de Artă Brașov”, transmit reprezentanții Muzeului Național de Artă Timișoara
Sunt aproximativ 150 de lucrări și provin din colecția avocatului George Șerban, fiind create de cei mai importanți artiști Ukiyo-e.
„Tehnicile grafice sunt prezentate aici în plenitudinea lor. Legătura dintre imagine, imaginație, cultura scrisă, tradiție și documentare este surprinsă de liniile fine care țes elegant felul în care realitatea este captată și transmisă în timp.
Perioada culturală surprinsă în proiectul „Celebrities of the floating world 2022” este 1603-1868, cunoscută ca Epoca Edo, o perioadă de mare deschidere, amploare artistică, prospețime economică, stabilitate socială și politică din istoria Japoniei”, mai spun organizatorii.
Selecția de lucrări de la parterul și subsolul Palatului Baroc este structurată cu trimitere directă la marile teme ale culturii japoneze Edo: istorie, teatrul kabuki, bijin-ga, poeții, shunga și peisajul.
Vernisajul expoziţiei „Celebrities of the Floating World 2022” va avea loc vineri, 28 ianuarie, de la ora 14, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, din Piața Unirii, nr. 1. Alături de discursurile curatorilor Alexandru Chituță și Andreea Foanene, va avea loc un tur ghidat al expoziției, oferit publicului de colecționarul George Șerban.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 28 ianuarie – 22 aprilie. Programul de vizitare este de miercuri până duminică între orele 10 – 18. Participarea este gratuită.
Trimite articolul
XO veste foarte buna!