În 12-13 octombrie s-a desfășurat în Timișoara Festivalul 25 de ore de teatru non-stop, cu spectacole prezentate de Bis Teatru din Sibiu.
Iată că trupa teatrului vine cu o nouă propunere în orașul de pe Bega. Astfel, spectacolul feerie „Anotimpuri”, scris și regizat de Bogdan Sărătean, va fi jucat de două ori la Teatrul Merlin, sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 12 și la ora 17.
Alături de actorii companiei Bis Teatru, pe scenă vor urca și copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, printre care și timișoreanul Annadi Ilie, în vârstă de doar 11 ani.
Textul este inspirat de basmul „Uriașul care se iubea doar pe sine de Oscar Wilde”, iar spectacolul îmbină dimensiunea onirică cu cea comică, fiind recomandat tuturor spectatorilor cu vârsta de peste șase ani.
Intrarea la cele două reprezentații este liberă, pe bază de rezervare la numărul 0748189149 (doar prin sms).
Dublul eveniment face parte din proiectul „Să vorbim despre încălzirea globală”, implementat de Asociația Bis (Bis Teatru), finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte în cadrul programului „Tineret în acțiune 2024.” Partener: Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – FITT.
În cadrul demersului, aproximativ 450 de elevi din unități de învățământ din Timișoara au beneficiat de o serie de intervenții culturale susținute de actorul Bogdan Constantin Tălmaciu, interpretul rolului principal din „Anotimpuri”.
Din distribuție fac parte: Bogdan Constantin Tălmaciu, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Diana Cătănescu, Sabrina Bărbulescu cu participarea extraordinară a copiilor Sonia Leia (5 ani) și Annadi Ilie (11 ani). La vioară: Maria Rotaru (14 ani); Light & sound design: Cosmin Lupu și Dan Țilea aka Matli; Scenografia: Alexandra Budianu; Scenariul & regia: Bogdan Sărătean.
Apoi, în 3 noiembrie, spectatorii cu vârsta de peste 18 ani sunt așteptați la un performance de o cu totul altă factură, care poartă de asemenea semnătura regizorului-dramaturg Bogdan Sărătean.
„Exil” va fi prezentat la Pixel Club (Piața Unirii) la ora 14, ca rezultat al unei burse de creație ENERGIE. Intrarea este liberă.
Performance-ul presupune apariția video, cât și prezența fizică a cinci migranți de pe continentul african, care s-au stabilit în Timișoara chiar în anul Capitalei Europene a Culturii.
Prezentarea conține secvențe video deosebit de dure, filmate în timpul reprimării protestelor civile din Uganda în anul 2020, nerecomandate minorilor.
„Exil” a fost realizat printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!