Activitățile din cadrul proiectului vizează conștientizarea problemelor de mediu și să dezvolte, în rândul copiilor și vârstnicilor, abilitatea de recunoaște cu ce se confruntă mediul înconjurător și de a deveni mai responsabili când vine vorba de ecologie și sustenabilitate.
Proiectul a început din septembrie și va continua până în 31 octombrie. Constă în 21 de ateliere interactive de ecofilosofie, patru ateliere intergeneraționale cu copii și vârstnici și patru ateliere speciale „Nature Connect”, toate desfășurate în diferite locații din Timișoara. Atelierele sunt susținute de specialiști în domeniul Eco Filosofiei.
În cadrul proiectului vor participa 40 de copii și 30 de vârstnici, care nu vor avea parte doar de educație ecologică, ci și de o comunicare între generații.
Unul dintre cele mai așteptate momente ale proiectului este piesa de teatru „Genetrix”, realizată alături de copiii din cadrul proiectului. Piesa de teatru, organizată de artista Andra Bireescu, va prezenta temele ecofilosofice discutate la ateliere într-un mod creativ și prin colaborarea tuturor copiilor. Aceasta va fi pusă în scenă la Casa Studenților pe 27 octombrie.
„Ce datorăm viitorului?” este întrebarea de la care eu, colegii mei din Party of Tricksters și trei noi membri, ne-am pornit întreg procesul creativ, de a ne oferi, de a vă oferi o experiență stimulantă, care să prezinte într-o manieră cât de artistică se poate, în ce măsură ființa umană își lasă amprenta peste tot în jurul său.
Nu suntem actori, regizori, dramaturgi, așa că publicul nu ar trebui să se aștepte la un spectacol de teatru clasic, ci la o abordare experimentală a marii teme duale, a Ecologiei & Filosofiei. Se va dansa, cânta, muri și renaște. Vă vom îngrozi și bucura, căci întrebarea «Ce datorăm viitorului?» ne privește pe toți, iar unele dintre răspunsuri nu sunt întotdeauna satisfăcătoare. Ne vom juca cu contradicții, într-o manieră suprarealistă, încercând să descoperim dacă omul mai este compatibil ori ba cu natura…natura din jurul său, natura sa…
Vă așteptăm în călătoria noastră, pe 27 octombrie, ora 19, la Casa Studenților”, spune Andra Bireescu.
Proiectul se va încheia cu publicarea unui volum dedicat ecofilosofiei, care va include ideile și reflecțiile copiilor și vârstnicilor care au participat.
Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Timișoara și Clinica ReCentre.
foto: Academia Mămicilor
Trimite articolul
Xprosteala verde trebuie introdusa de la varste fragede, sa fie bine spalati pe creierele in formare.
e bine ca “Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Timișoara și Clinica ReCentre.”
mai cürge, mai pica… vin alegerile…