Vineri, la Timișoara a avut loc marea deschidere a Bienalei Art Encounters, care în acest an stă sub semnul „rinocerului”, prin titlul „My Rhino is not a Myth. Art-Science-Fictions”. Ajunsă la cea de-a cincea ediție, bienala prezintă îmbinarea dintre artă, tehnologie și ficțiune.
Pentru acest eveniment dedicat artei contemporane, mai multe spații expoziționale – clasice sau mai puțin convenționale – au fost activate în Timișoara. Printre acestea se numără Fundația Art Encounters, Comenduirea Garnizoanei Timișoara, Faber, Birourile ISHO, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național al Banatului, STPT Multiplexity sau Tramvaiul Turistic.
Timp de opt săptămâni, vizitatorii sunt așteptați în număr cât mai mare să vadă creațiile contemporane. Expun 61 de artiști din peste 20 de țări, unele opere fiind create special pentru acest eveniment.
„Programul de anul acesta este unul avangardist, unul curajos, deși nu lipsit de controverse. […] Timișoara este un oraș curajos. Povestea Revoluției este și povestea diversității, deoarece atunci un preot reformat maghiar s-a împotrivit sistemului, mai mulți oameni l-au susținut și i-au fost alături, apoi dintr-o dată toată lumea a ieșit în stradă și mișcarea lor s-a transformat într-o revoluție. Curajul Timișoarei s-a născut din solidaritate și dorința de libertate. Povestea Timișoarei ar trebui să fie cunoscută în întreaga lume. […] Cred că Uniunea Europeană va fi capabilă să supraviețuiască doar dacă va împăca această diviziune între Europa de Est și Europa de Vest; mulți europeni văd această zonă ca pe o anexă, dar în Europa nu există cetățeni «de mâna a doua». Timișoara a promovat aceste principii de solidaritate, toleranță și diversitate cu mult înainte de constituirea Uniunii Europene”, a transmis primarul Dominic Fritz în cadrul unei întâlniri cu Ovidiu Șandor, președintele Fundației Art Encounters.
Curatorul acestei ediții a Bienalei Art Encounters este Adrian Notz, un curator din Elveția, cu experiență în sectorul cultural, fost director artistic al Cabaret Voltaire din Zürich. Acesta lucrează în prezent într-un laborator de inteligență artificială al uneia dintre cele mai importante universități tehnice din Europa.
Bienala Art Encounters este organizată de către Fundația Art Encounters, fiind finanțată de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara și cofinanțată de Ministerul Culturii și AFCN.
Vă reamintim, pentru ediția din acest an a bienalei, o încăpere a Castelului Huniade, aflat în administrarea Consiliului Județean Timiș, a fost special deschisă. Trebuie menționat însă că restul castelului este închis, iar lucrările făcute în Sala de Marmură nu sunt unele extensive. Pereții au fost reabilitați, iar pe jos, peste vechile ruine, a fost pus un placaj care să le permită oamenilor să viziteze exponatele. Pentru restaurarea castelului ar fi nevoie de cca. 40 de milioane de euro, bani pe care Consiliul Județean Timiș încearcă să îi adune din diferite surse.
Pe aceeași temă:
Sala de Marmură a Castelului Huniade se redeschide după aproape 17 ani
În curând începe ediția a cincea a Bienalei Art Encounters, sub sloganul „My Rhino is not a Myth”
Timișoara devine capitala artei contemporane. Bienala „My Rhino is a Myth” s-a deschis publicului
Trimite articolul
XEste prezentă cate o banana cu scotch in fiecare locație?
Puteau să facă o “arta” să marcheze drumurile nemarcate cu dungi albe și făceau un bine comunității. Așa cum Arnold s-a pus cu echipa lui să asfalteze o groapă. La americani nu e o rușine să faci ceva pentru comunitate, chiar dacă ești ditamai actorul.
Mai era unu’ care era in poza peste tot… si nu ma refer la ideea creata a lu’ macron. asa se pozeaza si asta, dezastrul ambulant bagator in seama. cultul personalitatii varianta “neo”, oe progresism, deja e altceva!. Bine ca ne-a anuntat ca “mulți europeni văd această zonă ca pe o anexă”, daca zic eu ca suntem o “neo” colonie, pai nu e bine, pentru ca imi creste contu’ de ruble sau ce pot unii sa debiteze. Cat despre timisoara si solidaritate, au avut unii grija sa dezbine ca sa stapaneasca. si acum cand se uita in sondaje, incearca sa schimbe placa. din vorbe, ca asa-i faci pe fraeri.
#colderm #3am #prosteala verde #🐛 #parcare cu plata peste tot #stpt #multa iarba #inchidem niste strazi #studii
#orasul rinocerilor
#au fost alesi
#🤪
Super eveniment. Majoritatea oamenilor apreciaza evenimentul. Oricine altcineva comenteaza aiurea se descalifica si vorbeste prostii.
-
“oricine altcineva comenteaza aiurea se descalifica si vorbeste prostii”
gura pacatosului adevar graieste, doar tu nu te descalifici desi vorbesti aiurea. ce ti-e si cu virgulele astea, cum schimba ele complet sensul unei propozitii🤪dragi timisoreni, imparatul nu e dezbracat, hainele lui cele noi sunt nemaipomenite, da’ sunteti voi mai redusi si de-aia nu le vedeti, va zice dan ce trebuie sa vedeti, a facut si un sondaj de opinie in care a aflat ce apreciaza majoritatea(deci cine nu zice asa, e minoritate, asa ca haideti si voi in tabara “castigatoare”😂🤣😂). si nici nu e platit in ruble, ci in oiro. penibil.
ps: de roxana si de cosmin nu ne mai spui ceva? 😂🤣😂
#🤪
Daca asta e arta înseamnă că după brincusi s-au legalizat drogurile …
idiocracy..
O centaură călărită de copile cu plete nu e arta
Crucificare din fața catedralei este o lucrare moderna care îți sugereaza 1000 de interpretări ceea ce nu o sa mai creeze tinerii neomarxisti cu căști pe urechi
penibil&ridicol