Una dintre cele mai profunde creații ale umanității, piesa Hamlet scrisă de William Shakespeare, va fi jucată de actorii Naționalului timișorean în această săptămână. Cunoscutul actor Claudiu Bleonț se alătură distribuției.
„Spectacolul a fost selecționat pentru simbolistica sa, considerând că, în anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023, Teatrul Național din Timișoara reprezintă cel mai bine principiile și programul Capitalelor Europene ale Culturii, prin demersul său, asumat și susținut timp de peste un deceniu, de a participa activ la construirea comunității, a societății în datele umanismului, ale civilizației înalte și ale creativității”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.
Spectacolul Hamlet este regizat de Ada Lupu Hausvater în traducerea remix a dramaturgului Peca Ștefan.
„Hamlet trăiește și moare printre noi. Evoluția, șansa umanității se construiește pe aparenta înfrângere a tuturor acelor Hamlet pentru care adevărul, principiile și exercițiul libertății reduc compromisul și meschinăria la dimensiunea unui vârf de spadă”, explică reprezentanții Naționalului.
În rolul lui Hamlet evoluează carismaticul actor Matei Chioariu, care, împreună cu Claudiu Bleonț, traversează destinul acestui personaj însoțit de unii dintre cei mai apreciați actori ai trupei Teatrului Național din Timișoara: Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Doru Iosif, Cristina König, Marin Lupanciuc, Romeo Ioan, Adrian Jivan, Flavius Retea, Ionuț Iova, Darius Zet, Costa Tovarnisky, Raul Băștean și Claudiu Dogaru.
Coloana sonoră aparține formației Subcarpați, implicată în crearea acestui spectacol alături de scenografa Iuliana Vîlsan, de muzicianul Ioan Uțu Pascu (sound design) și de KOTKIvisuals, realizator al conceptului video.
Publicul din Timișoara are ocazia de a revedea spectacolul Hamlet pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din Timișoara joi, 27 aprilie, și vineri, 28 aprilie, de la ora 18.
Biletele se găsesc pe www.tntm.ro și la Agenția „Mărășești” a Naționalului timișorean (orar marți – duminică, orele 11-19).
Citiți principiile noastre de moderare aici!