MultipleXity – Centrul de Artă, Tehnologie și Experiment este cea mai mare investiție asumată de Primăria Timișoara prin dosarul de candidatură Timișoara Capitală Culturală Europeană. Acesta este amenajat vizavi de muzeul de transport, în locul fostelor ateliere ale STPT de pe Take Ionescu.
MultipleXity va găzdui o clădire de 6.500 metri pătrați, construită în două etape. Spațiile vor conține centre multifuncționale, săli de expoziții, laboratoare interactive pentru copii și adulți, zone de experimentare și zone expoziționale.
Proiectul este împărțit în două zone: cea de nord, unde se află Muzeul „Corneliu Miklosi”, și cea de sud, unde se va transforma curtea și fostele ateliere de reparații pentru tramvaie în spații pentru evenimente culturale.
La finalul lunii aprilie a acestui an, municipalitatea a predat amplasamentul constructorului și au început lucrările la MultipleXity în zona de nord. În ceea ce privește zona de sud, lucrările ar trebui să demareze în curând.
Luni, viceprimarul Ruben Lațcău a mers pe șantier și a cerut firmei care execută lucrările o mai bună mobilizare.
„Am cerut azi constructorului de la MultipleXity (zona Nord) să crească ritmul de execuție. Se lucrează la schimbarea dalelor și dorim să refolosim piatra cubică de acolo în alte proiecte. Suntem la zi cu plățile pe proiectele de infrastructură culturală și ne așteptăm ca și firmele să-și respecte graficele. Mobilizarea pe șantier e bună în ultimele zile și vrem să vedem asta și până în noiembrie când e termenul de finalizare”, a transmis edilul.
Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, până acum s-au mutat utilitățile, au fost scoase o parte din dale pentru a face loc zonelor verzi și s-a lucrat la iluminat.
MultipleXity, cea mai mare investiție în domeniul cultural, în Timișoara
MultipleXity reprezintă cea mai mare investiție în domeniul cultural realizată vreodată în Timișoara, fiind estimată la peste zece milioane de euro.
Asocierea de firme ROGERA PREST COM SRL (lider de proiect) și ROGERA SRL lucrează pe șantierul de pe Take Ionescu.
Faza I, care trebuie să fie gata în luna noiembrie, prevede reabilitarea ansamblului exterior Muzeului „Corneliu Mikloși” pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai.
Peste 2.400 de metri pătrați de pavaj vor fi modernizați cu piatră naturală. Vor fi amenajați și 1.012 metri pătrați de suprafață vegetală, iar pe 857 de metri pătrați vor fi plantate graminee și plante perene. Cei trei pini maturi care se află deja acolo, nu vor fi tăiați. Pe lângă aceștia, se vor mai planta alți 19 arbori. Conform proiectului, vor fi modernizate mobilierul și iluminatul.
Pe aceeași temă:
În curând începe reabilitarea exteriorului Muzeului „Corneliu Mikloși”, parte din MultipleXity
Trimite articolul
XOricum o sa intarzie. Garantat.
Sunt sanse sa fie finalizat partial? Suuuupeeer 🤪!
#idiocracy
Ce asociere? Ambele firme au denumirea similară și mai mult ca sigur același patron! Se fac mânării cu facturi fictive între cele două firme ca să sifoneze mai mulți bani….da la șpriț nu ii miroase nimic suspect șpaga înfundă nasul….și se dă vina pe ambrozie!
Penibil! Bani aruncați degeaba! Va fi pustiu! Nu avem creșe, grădinițe, spitalele sunt oribile, nu mai zic de parcări supraetajate că asta deja ar denotă civilizație vestică și nu poți avea asemenea pretenții in Timișoara!