Artiști din Spania, Tahiti, China, Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Grecia, Italia, Panama, Turcia și România îi vor încânta pe timișorenii și turiștii care vor fi prezenți în Parcul Rozelor, în perioada 5-9 iulie.
Anul acesta, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, organizatorul Festivalului Inimilor, a invitat grupul de aruncători de steaguri „Leone Rampante” din Cori, Italia.
„Înființat în 1970, acesta se remarcă prin spectaculozitatea mânuirii steagurilor, artă străveche, care, din 1937, dă viață orașului Cori și Caruselului Istoric din Rioni. Grupul are un rol crucial în zonă, oferind multor tineri posibilitatea implicării în viața culturală a comunității, prin dezvoltarea disciplinei de grup, a simțului datoriei și prin transmiterea, din generație în generație, a acestei tradiții străvechi”, au transmis reprezentanții Casei de Cultură.
Școala „Leone Rampante”, care folosește tija tradițională de lemn, fără plumb, a orașului Cori, a reușit, de-a lungul timpului, să devină cunoscută pe toate continentele, prin participarea la evenimente, unde a fost premiată, datorită spectacolelor excepționale și împletiri trâmbițelor și tobelor cu coregrafiile aruncătorilor de steaguri.
De asemenea, o altă prezență exotică va fi Ansamblul Jose A. Corella, din orașul David, provincia Chiriquí, Republica Panama, înființat în 1987.
În fiecare seară de festival, de miercuri până duminică, de la ora 19, pe scena din Parcul Rozelor vor urca ansambluri apreciate din țara noastră și de peste hotare, care vor aduce în fața spectatorilor dansuri, cântece și tradiții din folclorul românesc și internațional.
Programul detaliat a celei de-a 32-a ediție a manifestării la care vor lua parte artiști din 13 țări urmează să fie anunțat de către reprezentanții Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.
Participanții la festival vor avea la dispoziție mai multe tonete de unde vor putea cumpăra băuturi răcoritoare, gogoși, preparate la grătar și multe altele.
Festivalul Inimilor este primul eveniment românesc înscris în calendarul Comitetului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice (CIOFF), aflat sub patronajul UNESCO. Prima ediție a manifestării a avut loc în anul 1990.
Citiți principiile noastre de moderare aici!