Expozițiile imersive ale MINA – Muzeul Imersiv al Noilor Arte din București – vor ajunge în această toamnă la Timișoara.
În cadrul proiectului MINA Pop-Up, expozițiile „Gustav Klimt – Spectacolul imersiv”, „Lumea subacvatică” și „Constelații interioare – Spectacol dedicat operelor ilustratorului Alex Nimurad” călătoresc prin țară. Prima oprire va fi la Cluj-Napoca, apoi la Iași și, în cele din urmă, la Timișoara, în septembrie, au transmis reprezentanții muzeului pentru Tion.
MINA s-a deschis toamna trecută, în București, fiind cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Clădirea care găzduiește muzeul a fost înființată în 1970, aici fiind prima fabrică de calculatoare românești, ICE Felix.
MINA Pop-Up reprezintă un proiect al muzeului, realizat împreună cu atelierul de producție Kunst. Expozițiile vor fi găzduite de un cort cu aceeași suprafață ca și spațiul imersiv din muzeul din București, respectiv 450 mp.
Expozițiile imersive vor putea fi vizitate la Iulius Town. Biletele vor putea fi achiziționate de pe site-ul MINA.
Gustav Klimt (1862 – 1918) este un pictor și decorator austriac, cunoscut mai ales pentru lucrările sale decorative, erotice și simbolice, care au avut o influență semnificativă asupra artei moderne, în special asupra mișcării Art Nouveau. Printre lucrările sale se numără „Sărutul”, „Portretul Adelei Bloch-Bauer I” și „Iudita și Capul lui Olofern”. Pictorul s-a inspirat din utilizarea foiței de aur în mozaicurile bizantine pentru a crea portrete senzuale ale femeilor. Folosea nu numai aur, ci și argint și platină pentru a sublinia frumusețea personajelor sale, fapt care l-a consacrat în lumea artistică.
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!