Sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 18:00, Kunsthalle Bega își deschide porțile pentru vizitatorii timișoreni și îi invită să exploreze expoziția internațională de grup curatoriată de Anca Verona Mihuleț: Cronicile viitorilor supereroi. Aceasta va putea va fi vizitată până în 20 martie 2022.
„Expoziția Cronicile viitorilor supereroi are ca punct de plecare cartea inventatorului american Ray Kurzweil, Danielle: Chronicles of a Superheroine [Danielle: Cronicile unei supereroine], care urmărește eforturile unei tinere de a rezolva marile probleme globale cu ajutorul cunoașterii și tehnologiei. Scrisă dintr-o dublă perspectivă, cea a unui gânditor futurist și cea a unei femei în devenire, Danielle: Chronicles of a Superheroine este un manual care ne ajută să ne poziționăm în fața lucrurilor care vor veni și pentru care trebuie să fim pregătiți, de la migrație la încălzirea globală, de la diverse forme de competitivitate economică la transformarea emoțională și capacitatea de a împărți ”ne transmit organizatorii.
De asemenea, în cadrul vernisajului vor avea loc două intervenții performative: K-Meat Restaurant’s Restaurateur [Restauratorul restaurantului coreean], un performance durațional propus de Hyunjin Bek și Being Nina [Fiind Nina], un performance imersiv.
„Cei doisprezece artiști selectați pentru a intra în conversație cu Danielle pornesc de la interesul față de explorarea necunoscutului sau de la ideea de joc, urmărind extrapolarea unor experiențe personale în relație cu viitorul. Pozițiile prezentate în expoziție sunt rezultatul unor practici hibride, la limita dintre vizualitate, arhitectură, coregrafie, inginerie și performance. În egală măsură, expoziția conturează ideea unei meta-colectivități situate în afara distopiei globale, într-un punct în care se intersectează regiuni geografice (sud-estul Asiei și sud-estul Europei) și canale digitale, creând uneori haos, iar în alte împrejurări, o stabilitate pe cât de molipsitoare, pe atât de apăsătoare”, ne transmite curatoarea Anca Verona Mihuleț.
Artiștii invitați sunt Hyunjin Bek (Coreea de Sud), Adriana Chiruta (România), Baptiste Debombourg (Franța), Heecheon Kim (Coreea de Sud), Fabio Lattanzi Antinori (UK), Lawrence Lek (UK), Dalibor Martinis (Croația), Adina Mocanu (România), Maria Pop Timaru (România), Larisa Sitar (România), Dimitar Solakov (Bulgaria), Stardust Architects (România).
În plus, până la finalul lunii noiembrie 2021, publicul timișorean va avea ocazia să participe la două performance-uri ale artistei Adina Mocanu, un atelier coordonat de Adriana Chiruta, un screening și o prelegere on-line susținute de Heecheon Kim, tururi ghidate, unsprezece ateliere creative și educative din programul curatorial propus de Stardust Architects și ateliere interactive, participative, de introducere în arta contemporană, pentru copii, coordonate de Mihai Zgondoiu.
Trimite articolul
X“afisul” ala sau ce o fi e sub orice critica. sa-i fie rusine animalului care l-a facut. iti sta mintea in loc
Problema cu localul este că eu, de exemplu, aș dori să susțin magazinul după colț. Dacă mă întrebați, totul se transformă în digital ca loc de vânzare, aveți mobile.de, care este în fiecare țară, apoi se deschid o mulțime de alte piețe mici, cum ar fi https://negustorul.ro/, care sunt la fel, mutând același produs. La naiba, chiar și arhitecții au trecut la vânzarea online .. ca acești oameni de aici https://www.aoarhitect.ro/ În curând vom să nu mai mergeți la nicio clădire de birouri sau la vreun loc de parcare. Toate vor fi făcute online