„Timișoara a fost scânteia care a aprins Revoluția de la Timișoara, acum 30 de ani. Timișoara a avut curajul de a se ridica și de a spune că este destul. A trecut o generație din 1989, iar România de astăzi arată acum altfel datorită acelor oameni care au spus «Jos comunismul!»”, ne transmit cei de la TM2021.
Așadar, Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, prin proiectul „Memoriile Cetății”, care are ca temă Revoluția din 1989, invită publicul din orașul nostru la evenimente dedicate filmului, teatrului, muzicii și poeziei, sub deviza „După 30 de ani”.
Timp de 4 săptămâni, în spațiul din colț de la Bastion, lângă Galeria Calpe, vor avea loc o serie de evenimente:
„Vom rememora acele vremuri și ne vom bucura împreună de libertatea de exprimare pe care o avem acum”, ne mai spun cei de la TM2021.
Programul pentru acest sfârșit de săptămână:
Vineri, de la ora 19.00 – spectacolul „Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”, adaptare după romanul Hertei Muller, scriitoarea română de origine germană care a obținut în 2009 Premiul Nobel pentru Literatură. Piesa de teatru e un spectacol susținut de Simona Măicănescu, produs de Fundația Doina Levința și a fost jucată în premieră mondială la New York, în acest an. Seara se va încheia cu un concert Grimus (Bogdan Mezofi și Lehel Kiss).
Sâmbăta de la ora 20.00 – Bogdan Șerban de la Radio Guerilla va vorbi publicului despre Revoluțiile în media. De la ora 21.00, pe muzica celor de la Paperjam va începe Spoken Word: poezie pe muzică cu Daniela Rațiu, Alexandra Bodnaru și Tudor Crețu.
Proiectul este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local.
Citiți principiile noastre de moderare aici!