Umor, nostalgie, dragoste și bucurie, toate se regăsesc în musicalul „Come into the light”. Organizatorii evenimentului vă invită să descoperiți orașul alături de tineri artiști debutanți.
Reprezentația va fi pusă în scenă de Clubul de Dans Sportiv Magnum și Asociația Teatru de Musical. „Come into the light” este un spectacol-poveste, care, prin muzică și dans, vorbește despre Timișoara din trecut și din prezent.
Musicalul 100% timișorean va avea premiera vineri, 28 iulie, de la ora 21.00, la Muzeul Satului Bănățean, cu ocazia Zilei Județului Timiș.
„Publicul va fi martorul unui spectacol pentru toate vârstele, cu și despre tineri de diferite etnii, despre societatea de odinioară și despre vremuri care au modelat viața orașului. Povestea se desfăsoară pe două planuri, unul din prezent și unul din trecut.
Sam și Maria, personajele din prezent, ne ajută să facem o incursiune în istoria Timișoarei, în diferitele ei etape. Prin intermediul lor, descoperim povestea din trecut a cuplului Elisabeth-Ion, și aflăm care este legătura dintre protagoniștii din prezent. Tablourile istorice prind viață prin muzică și coregrafii ingenioase. Personajele din trecut, limbile vorbite în urbe și temele muzicale diferite ne poartă prin viața de altădată a orașului. Descoperim o Timișoară efervescentă, cu bresle și meșteșugari, într-un burg în plină dezvoltare. Pas cu pas, ne amintim de mari realizări și evenimente care au așezat Timișoara printre cele mai faimoase locuri de la finalul secolului al XIX-lea”, au transmis organizatorii.
Dincolo de povestea de dragoste, textul subliniază faptul că aparținem unei comunități diverse, dar unite, și că destinele oamenilor se împletesc subtil și, adeseori, într-un mod neașteptat.
„Ne-am gândit să facem un musical în care să dăm șansa tinerilor artiști să crească, să se dezvolte și să se afirme. Tinerii au avut ocazia să lucreze cu o echipă de profesioniști, oameni care au o foarte mare experiență scenică”, a transmis Diana Avram, inițiatoarea acestui proiect.
Scenariul a fost scris de Mariana Boșneac, iar muzica originală poartă semnătura lui Horea Crișovan. De pregătirea muzicală a tinerilor actori s-au ocupat Cristina Vlaicu și Marius Goșa de la Opera Națională Română din Timișoara. Regia este semnată de Octavian Vlaicu, iar asistent de regie este Oana Antonovici. Scenografia îi aparține Getei Medinski, iar coregrafia este concepută de Diana și Raul Avram.
Din distribuție fac parte: Bianca Ababei, Darius Agrima, Alexandru Boariu, Miruna Bratu, Anna Capețean Voicu Dumitraș, Maya Giotea, Luca Marcu, Denis Matei, Maya Morun, Maia Păltineanu, Ana Secheșan, Andrei Andras, Nicole Bădescu, Gabriel Costraș, Adrian Csecke –Kreppel, Thomas Kattesch, Alessia Matache, Sara Pogan, Marissa Răsădean și Robert Turcu.
Intrarea la spectacolul de vineri este liberă.
Următoarele spectacole vor avea loc la Buziaș, în 19 august, la Novi Sad, în 22 august, la Timișoara în 24 august și la Jimbolia în 15 septembrie.
Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Light Over Borders, de către Consililul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!