Prima manifestare va avea loc miercuri, 9 aprilie, de la ora 13, la Sala Lira. Este vorba despre spectacolul „Teatru-n patru”.
Potrivit reprezentanților Casei de Cultură, piesa despică-n patru povestea teatrului, din Antichitate până astăzi, abordând, în același timp, comportamentul pe care ar trebui să îl avem într-o sală de spectacole. Ea se adresează în special adolescenților, dar mesajele sale profunde și universal rezonează cu toate generațiile.
Regia: Cristian Brătoiu. Interpretează actorii: Ionuț Pîrvulescu, Ioan Codrea, Lucian Matei, Cristian Brătoiu. Scenografia: Attila Bajkó.
Biletele pot fi achiziționate de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (Str. Miron Costin nr. 2, mail: office@ccmt.ro, telefon: 0256 498 214, de luni până vineri, între orele 9 și 16. Preț bilete: 20 de lei.
Proiectul face parte din programul EDUPOL, de educație cultural și prin cultură, prin care Casa de Cultură a Municipiului promovează conținuturi culturale valoroase, contribuind la creșterea nivelului de participare culturală a diferitelor grupuri sociale.
Apoi, joi, 10 aprilie, de la ora 19, la Biserica „Millennium” din Piața Romanilor nr. 6, cu ocazia sărbătorilor pascale, va avea loc un eveniment muzical de excepție: Oratoriul Bizantin de Paști „Patimile și Învierea Domnului”, de Paul Constantinescu. Aceasta este una dintre cele mai profunde și emoționante lucrări ale muzicii sacre românești, care îmbină armonios cântul bizantin, tradiția coral-simfonică și influențele muzicii universale.

Foto: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara
Duminică, 13 aprilie, de la ora 18, Sala „Capitol” va fi gazda spectacolului tradițional de Florii „Azi, la noi, cântă tot natul”. Acesta se află, în acest an, la cea de-a IV-a ediție, fiind o sărbătoare a folclorului și a pasiunii pentru autentic.
Evenimentul aduce, pe aceeași scenă, artiști consacrați și oameni pasionați de folclor din diverse domenii: medici, avocați, ingineri, kurnaliști și actori. Invitați speciali: Niculina Stoican, Maria Buză și George Pătrașcu și Andreea Voica. Dansatorii și orchestra Ansamblului „Timișul”, sub bagheta maestrului Deian Galetin vor fi amfitrionii serii, într-o demonstrație de măiestrie și autenticitate. Coregrafia: Maria Topciov și Ciprian David.
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.bilete.ro sau de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (Str. Miron Costin nr.2; număr de telefon 0256 498 214), de luni până vineri, între orele 9 și 16. Preț bilete: 30 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!