Asociația Noi Re-Creăm le-a pregătit iubitorilor de muzică și dans acțiuni menite să le aprofundeze pasiunile, dar și să le deschidă orizonturile, prin participarea la spectacole aparte, școli de vară și ateliere tematice.
Astfel, proiectele CADRE & FORME, SIMBIOZE și LOST MUSIC continuă în această vară cu spectacole în care coregrafi celebri, români și străini, pun în evidență locuri simbol ale orașului, în timp ce tineri dansatori își pot aprofunda cunoștințele în cele două școli de vară pregătite pentru ei în lunile următoare.
Joi, 8 iunie, de la ora 20.30, la Centrul Cultural FABER va avea loc o producție în premieră: spectacolul A MATTER OF TIME, conceput ca o întâlnire dintre materie și timp, prin muzică și dans, în cadrul show-ului o mare parte din compoziția sonoră este creată la fața locului de inginerul de sunet Uțu Pascu, pornind de la corpul în mișcare al coregrafei Alexandra Gîrbea.
Proiectul CADRE & FORME este dezvoltat de asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion, fiind inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Pentru prima dată în Timișoara, muzica va fi transformată în vibrații, astfel încât „surzii să o audă”.
Extensie a programului CADRE & FORME, SIMBIOZE aduce pe parcursul acestui sezon evenimente și activități ce conectează muzica, tehnologia, arta, ecologia, dansul și educația. O acțiune aparte este un spectacol de sunet tactil și dans contemporan adresat persoanelor surde sau cu deficiențe de auz, ce va avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 20.30, la FABER.
În cadrul META.SONIC se va folosi o tehnologie imersivă specială (Sub.Pac), care cu ajutorul unor rucsaci audio-tactili va transporta sunetul din exterior spre interiorul spectatorilor. Participarea la eveniment este destinată exclusiv persoanelor cu deficiențe de auz și este urmată de un atelier de dans dedicat lor.
SIMBIOZE face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
De asemenea, în continuarea LOST TAPES (proiectul prin care în 2022 s-au produs viniluri cu muzica pierdută și regăsită a anilor ’90 și 2000), Lost Music îi invită pe melomanii din Timișoara într-o călătorie ce radiografiază orașul muzical al anilor ’70, ’80, ’90 și 2000, prin ateliere, expoziții și concerte.
Lost Music este un proiect Noi Re-Creăm, implementat cu sprijinul Muzicon, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Citiți principiile noastre de moderare aici!