Salonul de Carte Bookfest Timișoara va fi deschis între 27 și 30 martie 2014, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT) din Bd-ul Eroilor de la Tisa nr. 22.
Potrivit organizatorilor, vineri, 28 martie, începând cu ora 16:00, Gabriel Chifu, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, va lansa volumul Punct și de la capăt, apărut la Editura Polirom, în compania scriitorilor Nicolae Manolescu și Mircea Mihăieș. Tot vineri, începând cu ora 17:00, Editura Humanitas invită publicul timișorean să cunoască volumul de versuri Cartea dragostei, de Bogdan O. Popescu, conf.dr. cu specializarea neurologie și unul dintre apropiații regretatului Traian T. Coșovei. Dr. Bogdan Popescu va fi acompaniat la această lansare de către Robert Șerban.
Istoricul Larry Watts revine în Timișoara, după participarea sa la prima ediție locală Bookfest, în 2012. Vineri, începând cu ora 18:00, acesta va prezenta ultimul său volum apărut la Editura Rao – Aliați incompatibili.
Sâmbătă, 29 martie, de la ora 11:00, Mihai Tatulici lansează două volume inedite: Plăcerea de a trăi și găti și Distrugătorul „Speranța” sau povestea unui marinar cu noroc, ambele apărute la House of Guides Publishing. Apoi, de la ora 18:00, prof. univ. dr. Victor Neumann lansează trei volume: Conceptul de națiune la români și unguri (Editura Institutul European), Essays of Romanian Intellectual History (Ed. Institutul European, Iași, 2013) și Key Concept of Romanian History (volum colectiv coordonat de Victor Neumann și Armin Heinen, apărut la CEU Press, Budapesta). Alături de autor vor participa conf. univ. dr. Florin Lobonț, cercertător științific dr. Cristian Roiban (Centrul de Studii Avansate în Istorie) și prof. univ. dr. Miodrag Milin.
Duminică, de la ora 11:00, Adriana Babeți lansează volumul Amazoanele. O poveste, care a primit titlul de Cartea Anului 2013 din partea revistei România Literară, publicație a Uniunii Scriitorilor din România. De la ora 12:00, Andreea Răsuceanu își va prezenta volumul Bucureștiul lui Mircea Eliade. O geografie literară (apărut la Editura Humanitas), alături de Adriana Babeți.
Editura Universității de Vest din Timișoara a pregătit o serie vastă de evenimente la această ediție a salonului. Astfel, joi, 27 martie, începând cu ora 12:30, Adrian Bodnaru lansează Cifra latină (Editura Diacritic). Apoi, de la ora 17:00, prof. univ. dr. Dan Negrescu prezintă volumul Tablou (dintr-o expoziție) cu siguranță și înțelesuri (Editura Universității de Vest). Iar de la ora 18:00, Georgiana Lungu Badea lansează Idei și metaidei traductive (Editura Eurostampa).
Vineri, de la ora 15:00, va avea loc dezbaterea „Cimitirele din Banat”, organizată de Asociația Peisagiștilor din Banat. Vor participa Raluca Rusu (Vicepreședinte Asop – Filiala Teritorială Vest), Nicoleta Mușat (Universitatea de Vest), Diana Belci (Facultatea de Arhitectură, UPT).
Tot Universitatea de Vest invită pe cei pasionați de diplomație la o masă rotundă despre teoria relațiilor internaționale susținută de conf. univ. dr. Dan Lazea, sâmbătă, de la ora 12:00.
Duminică, de la ora 13:30, se va lansa „primul roman modern din Banat! scris de Virgil Birou – Lumea fără cer (Editura Diacritic). Vor prezenta Daniel Vighi și Viorel Marineasa.
De asemenea, Asociația Timișoreană de Fotografie revine și anul acesta cu o expoziție comună de lucrări semnate Dan Buruleanu, Lucian Ionică şi Mihai Zegrea. Joi, de la ora 14:00 expoziția va fi deschisă cu un vernisaj de către prof. univ. dr. Marcel Tolcea. Va urma apoi o dezbatere pe tema Fotografia, între galeria tradiţională şi internet”,
Intrarea în cadrul salonului, cât și la evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia, va fi gratuită. Programul zilnic de vizitare este între 10:00-20:00. Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, și este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timiș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!