O echipă a Consiliului Județean Timiș (CJT), condusă de administratorul public al județului Marian Vasile, a fost prezentă joi la Novi Sad, în Serbia, la deschiderea oficială a anului Capitalei Europene a Culturii 2022.
Inițial, din delegație trebuiau să facă parte și Alin Nica, președintele CJT, respectiv Alexandru Proteasa, vicepreședintele instituției. Aceștia însă au fost depistați pozitiv Covid înainte de plecare.
Echipa de la CJ Timiș a mers pentru schimbul de experiență și pentru a se inspira din organizarea evenimentului. Reprezentanții CJ au purtat discuții cu membri ai delegațiilor UE, Comisiei Europene, Ministerului Culturii și Guvernului Serbiei, cât și cu oficialități locale și ale provinciei, transmit aceștia.
„Experiența de la fața locului și discuțiile cu organizatorii, la cald, chiar după ce au pus la punct ultimele detalii, sunt importante pentru oricine dorește să evite greșelile și să preia exemple de bună practică. Am lansat autorităților provinciei o invitație, cu șanse foarte mari să se concretizeze, pentru intensificarea colaborării, în special pe cultură, care să culmineze cu un eveniment, în decembrie 2022, organizat de CJ Timiș. Este un moment unic și foarte important în istoria euroregiunii, pentru că avem două capitale europene ale culturii foarte apropiate din punct de vedere spațial și temporal, acest fapt conducând la amplificarea unității, prosperității și evoluției comune a comunităților noastre”, a transmis administratorul public al județului Marian Vasile.
A rămas mai puțin de un an până când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii și încă mai sunt lucruri de pus la punct. Proiectul a fost marcat de probleme și incertitudine încă de la început.
În vara anului trecut, Comisia Europeană a publicat un raport de monitorizare în care menționa că este „îngrijorată” cu privire la destinul TM2023. Experții de la Bruxelles spuneau atunci că „cea mai mare provocare este, dincolo de problemele legislative și structurale, lipsa de încredere dintre autoritățile locale și managementul Asociației”. Ulterior, în noiembrie, Primăria Timișoara s-a implicat în formarea unei echipe formate din șapte experți care ar trebui să „restarteze” programul TM2023. La finalul anului, în decembrie, Simona Neumann, până nu demult directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii, a demisionat din funcție.
Pe aceeași temă:
Simona Neumann a demisionat din funcția de director executiv al Asociației Timișoara 2021
Trimite articolul
XDin cate stiu Timisoara a fost desemnata ca si Capitala Europeana a Culturii si NU judetul Timis in 2023 precum orasul Novi Sad in 2022 si NU Voivodina.
Si atunci care-i treaba cu inghesuiala la eveniment a oficialilor judeteni?
Cei de la Primarie erau cei indreptatiti sa participe pentru schimburi de experienta sau … ăstia dorm in frunte cu Fritz?
=))))))
Până și Serbia este un exemplu de buna practica pt Romania =))))))
Și cum sa mai fi mândru că ești român???
din foto nu inteleg nimic, doar ca nimeni nu poarta masca in spatiul deschis
Incultura neomarxistilor este infinita.
Iar s-a dus calicul asta de Marian Vasile, pentru diurna doar, ca n-are nici o legatura cu cultura , ce sa mai vorbim de cultura generala, catelusul lui Nica nu mai reprezinta pe nimeni, nici macar pe el, mai are putin si ajunge la dementa.
Novi Sad arată cam penibil. Au o piateta drăguță și cam atât. Oradea/Sibiu/Brașov, pana și TM, sunt cu 10 clase deasupra…bine, ce-i drept, au salarii de doua ori mai mici ca ale noastre.
Îmi pare rău dacă comentariul meu va supăra pe cinicii ratați care vor sa creadă ca România = Somalia cu disperare.