Încă din toamna anului trecut, de când colectivul Facultății de Muzică și Teatru de la UVT a anunțat că începe munca la paradă, actorul Mihai Mălaimare a fost încrezător în studenții care urmează să joace pe platoul din Piața Unirii. Acesta a descoperit în rândul studenților dansatori și muzicieni talentați, cu care a fost convins că va face treabă bună.
„Eu cred că parada aici, la Timișoara, va avea un impact solid. Sper din tot sufletul și sunt optimist, mai cu seamă că i-am văzut pe tineri că vor să facă și calitatea lor muzicală este ceva destul de rar. Foarte des intră în teatru afoni sau inși care n-au avut nicio legătură vreodată cu sportul, cu instrumentele sau cu alte mijloace posibile de a funcționa, de a da rezultate în domeniul teatrului. Ori aceștia au din plin. Sunt muzicali, cântă bine, au ureche muzicală”, a declarat Mihai Mălaimare, în octombrie 2023, când a fost lansat proiectul, la sediul Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara.
Costume spectaculoase, care alegorice, marionete, un ansamblu de recuzite extravagante, toate fac parte din Parada Florilor, a cărei premieră este programată pentru acest sfârșit de săptămână.
„Ideea paradei stradale a apărut după succesul spectacolelor desfășurate cu statuile vivante, prezentate la Timișoara și Sibiu de studenții Facultății de Muzică și Teatru din UVT, coordonați de Mihai Mălaimare. Parada stradală este un spectacol complex pentru cǎ necesitǎ mijloace de expresie formidabile și pentru că este o extraordinară soluție pedagogică pentru studenții aflați la primii pași în meserie”, transmit reprezentanții Facultății de Muzică și Teatru a UVT.
Program
Sâmbăta, 11 mai, ora 18, premiera în Piața Unirii Timișoara
Duminică, 12 mai, ora 16 și ora 18, Piața Unirii Timișoara
Marți, 14 mai, ora 11, C. S. E. I. „P. Popescu Neveanu”
Joi, 16 mai, ora 11, Centrul de zi „Podul Lung” Timișoara
Vineri, 17 mai, ora 18, Lugoj
Vineri, 24 mai, ora 16, Piața Victoriei, Timișoara
Luni, 27 mai, ora 18, Piața Traian, Timișoara
Joi, 6 iunie, ora 18, Cenad;
În perioada 27-30 iunie vor avea loc spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.
La proiect au muncit artiști talentați. Alături de scenarista Dana Anca Florea, s-a aflat și o scenografă, Anca Albani, compozitorul Rǎzvan Diaconu, coregrafa Mirela Simniceanu, profesionista în machiaj Mirela Vescan, dar și profesorii facultǎții Laura Avarvari, Lavinia Muzicas, Gabriel Muzicaș, Violeta Zonte și Patricia Nedelea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!