„Dincolo de misiunea ei tradițională și unanim cunoscută, de promotor al folclorului de calitate, Casa de Cultură a Municipiului trebuie să fie un operator cultural important al orașului, iar Sala Lira să recâștige notorietatea de altădată și să dobândească strălucirea demnă de o capitală europeană a culturii”, spun reprezentanții Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.
Pentru a se apropia de publicul de toate vârstele, au demarat, încă din ianuarie, activități de educație și mediere culturală:
- LIR’ART – „Dacă e marți, e artă!”. Este vorba despre „vernisaje-lecție” destinate publicului foarte tânăr din școlile timișorene. Elevii erau invitați la o întâlnire cu arta și cu artiștii care expun în Galeria Rotonda în fiecare marți, de la ora 11.
Următorul „vernisaj-lecție” va avea loc marți, 15 februarie și va fi despre lucrările care compun Salonul anual de artă 2021 al Asociației Romul Ladea.
„Și, pentru că în foarte scurt timp, LIR’ART a devenit un proiect iubit, Casa de Cultură a ales ca, din februarie, să îl împărtășească. În cadrul unui parteneriat benefic cu Poșta Română, lucrările expuse în Galeria Rotonda ajung în clădirea Poștei Mari și în oficiile poștale din cartiere, ducând arta, cultura, în spații neconvenționale și mai aproape de oameni”, mai spun cei de la Casa de Cultură.
- LIRA ON STAGE, Teatru de la A la Z pentru adolescenți este un alt proiect, care este coordonat de Ionuț Pârvulescu, actor al Teatrului Independent „ Auăleu”.
„Nu este un simplu atelier de teatru, ci o întâlnire esențială. Mai mult decât atât, primul modul al proiectului se va finaliza chiar «on stage», cu un spectacol de teatru în toată regula, pe scena Sălii Lira”, mai menționează aceeași sursă.
- LIRA JOC. Pe 7 februarie încep înscrierile la cursurile de dans în compania Ansamblului Timișul. Puteți trimiteți un mail pe office@ccmt.ro, cu mențiunea „dansuri”, în care să lăsați numărul de telefon și veți fi contactați.
Galeria Rotonda, pusă în valoare
Cei de la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara spun că doresc să pună în valoare Galeria Rotonda. Astfel, în perioada 7 februarie – 4 martie, simezele vor găzdui lucrările ce compun Salonul anual de artă 2021 al Asociației Romul Ladea. Marți, 8 februarie se va acorda și trofeul Romul Ladea, de la ora 16.
Se lansează și apelul de ocupare al galeriei pentru perioada iulie-decembrie 2022. Dacă ești artist, student, elev sau ai un ONG și ai nevoie de un spațiu prietenos de expunere, poți aplica.
„Pentru a propune un proiect de expoziție, este suficient să cereți, apoi să depuneți formularul-tip, printr-un mail cu mențiunea «Galeria Rotonda», la office@ccmt.ro, în perioada 7-28 februarie”, conchid reprezentanții Casei de Cultură.
Trimite articolul
XCel mai intelept lucru ar fi sa renuntam la CCE 2023 !!! Nu zic asta doar pt ca ne vom cam face de ras; dar si pentru ca asta ar fi cel mai responsabil in conditile coltermului falimentar si a risipei astronimice de bani publici generata de pandemie
-
stai linistit, cu aia 40 de milioane de euro platiti intr-o singura luna la Colterm, organizezi 5 CCE, nu una. problema este ca in ultimii 8 ani de cand s-a castigat nu s-a construit sau macar renovat macar 1 sala mari de evenimente – se vor face in spatii vechi date cu putina lavabila sa pacaleasca ochiul
cluj 2023
-
marș ma de aici, cu tot cu cloojul tău de impostori..