Practic, cei care doresc să se înscrie trebuie să găsească o persoană din familie (bunic, bunică, un părinte, mătușă etc.) sau un apropiat (un vecin, un profesor, un prieten de familie etc.), care a participat la revoluție, să o întrebe și să afle poveștile pe care le-a trăit în decembrie 1989.
Urmează mai apoi partea practică: elevul trebuie să realizeze între una și trei fotografii relevante, artistice sau nu. Ca obiect al fotografiei, sunt date drept exemplu locurile în care a lucrat persoana în cauză și obiecte de îmbrăcăminte sau de orice fel pe care le avea în zilele acelea. Pozele vor fi însoțite de un scurt text, scris de către elev, într-un stil personal și non-ficțional, care va descrie experiențele revoluționarului transpuse în fotografii.
„Anul acesta se fac 35 de ani de la Revoluția anticomunistă începută la Timișoara. Toți avem în minte fotografia Pieței Victoriei plină de timișoreni care prin curajul și unitatea lor au adus libertatea. Facem acest concurs tocmai pentru a-i încuraja pe copii și pe tineri să afle cum cei din familia lor sau din vecini sau dintre profesorii lor au trăit acele momente din Decembrie 1989.
Vrem să îl găsească pe revoluționarul din familia lor care în zilele acelea a fost în stradă. E de datoria noastră să nu lăsăm să se așterne uitarea peste acele zile”, spune primarul Dominic Fritz.
Termenul limită de înscriere este data de 25 noiembrie. Ulterior, fotografiile trimise vor fi evaluate de un juriu de specialitate și cele mai bune vor fi premiate astfel:
- Premiul I – Tabletă ePaper cu ecran tactil (Remarkable 2 with Pen);
- Premiul II – Bicicletă MTB complet echipată;
- Premiul III – Telescop astronomic;
- Mențiuni: 10 vouchere de câte 100 lei la librăria „La două Bufnițe”.
Cele mai bune vor fi incluse în expoziția publică dedicată celor 35 de ani de libertate.
Regulamentul, calendarul concursului și criteriile de evaluare a proiectelor sunt publicate AICI. Înscrierea se face prin formularul de pe același site.
Citiți principiile noastre de moderare aici!