CJ Timiș a deschis azi, 9 februarie, apelul pentru proiecte culturale. Cei interesați pot consulta criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pe pagina web dedicată programului de finanțare, AICI.
Suma dedicată anul acesta programului TimCultura se ridică la 7,2 milioane de lei.
Valoarea maximă a finanțării nerambursabile care poate fi acordată unui proiect cultural, în funcție de capitolul în care este încadrat este următoarea:
- Capitolul T I – Manifestări culturale realizate de instituțiile de cultură profesioniste din județul Timiș – 100.000 lei
- Capitolul T II – Manifestări culturale realizate de autoritățile locale – 50.000 lei
- Capitolul T III – Manifestări culturale realizate în spațiul DKMT -100.000 lei
- Capitolul T IV – Manifestări culturale realizate de organizațiile non[1]guvernamentale -125.000 lei
- Capitolul T V – Manifestări culturale realizate de instituții în domeniul educației -25.000 lei
- Capitolul T VI – Reviste on line, editare și tipărire carte și alte activități complementare editării și tipăririi – 25.000 lei
- Capitolul T VII – Manifestări dedicate tinerilor – 100.000 lei
- Capitolul T VIII – Proiecte cuprinse în Programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii – 950.000 lei.
Potrivit reprezentanților CJT, pot aplica pentru finanțare: persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, persoanele juridice de drept public ori privat precum și organizațiile neguvernamentale de tineret interesate care îndeplinesc condițiile legale privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice.
Cei care solicită fonduri prin programul „Tim Cultura 2023 – Programul de finanțări pentru cultură și tineret” trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
- să nu aibă datorii la bugetul de stat, la bugetul local al județului Timiș sau la alte bugete locale;
- să fi respectat obligațiile asumate prin cererile și contractele de finanțare anterioare;
- să facă dovada disponibilității contribuției proprii înainte de semnarea contractului de finanțare;
- suma solicitată de la Consiliul Județean Timiș să nu depășească 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului;
- să nu facă obiectul unei proceduri de dizolvare sau de lichidare, ori să fie deja în stare de
- dizolvare sau lichidare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
- să nu fi fost condamnați pentru: abuz de încredere, gestiune frauduloasă, înșelăciune, delapidare, dare sau luare de mită, mărturie mincinoasă, fals, uz de fals, deturnare de fonduri;
- să nu aibă conturile bancare blocate conform unei hotărâri judecătorești definitive;
- să nu fie în incapacitate de plată;
- să nu furnizeze informații false în documentele prezentate;
- și-au îndeplinit obligațiile asumate prin contracte de finanțare anterioare cu autoritatea contractantă sau cu alte instituții din subordinea Consiliului Județean Timiș.
Selecția și evaluarea cererilor de finanțare se va face de către Comisia de selecție și evaluare a proiectelor cultural-artistice și de tineret, pe baza criteriilor de selecție aprobate prin Ghidul de eligibilitate pentru finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cultural-artistice și de tineret, în județul Timiș.
Documentația de solicitare a finanțării se va depune într-un exemplar la Registratura Consiliului Județean Timiș, Bd. Revoluției din 1989 nr. 17, Timișoara, în format letric și pe stick, sau în format electronic cu semnătură digitală, pe adresa de e-mail cultura@cjtimis.ro.
Documentele transmise online vor avea toate semnăturile electronice, iar documentele depuse în format letric vor avea toate semnăturile olografe. Data limită de depunere este 28 februarie ora 15, iar rezultatul final va fi afișat pe site-ul instituției, în 23 martie.
Pe aceeași temă:
VIDEO. Spectacol cu sala plină la „Festivalul TIME FOR MAGIC!” din weekend, la Timișoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!