Sub umbrela generoasă a muzicii electronice, programul Sabotage aduce artiști din sfera genurilor techno, electro, EBM și experimental. Ediția de anul acesta aduce pe scenă nume sonore, precum Mieko Suzuki, Stanilav Tolkachev, Wata Igarashi, Machina, Milo Raad, Filip Xavi, Alur Duvaal, Data Consumer și Andrei Raicu.
Prezentarea artiștilor
Mieko Suzuki este o artistă, compozitoare și DJ născută în Hiroshima și stabilită la Berlin. Ea abordează timpul și spațiul ca materie primă. În performanțele sonore folosește drone și înregistrări de teren, pocnituri de circuite electrice și fragmente de discuri de vinil.
Stanislav Tolkachev este un pionier al techno-ului din Ucraina. Producțiile sale sunt influențate atât de sunetul clasic din Detroit, cât și de tendințele minimaliste de la Berlin. El se concentrează pe experimentarea cu texturi și sunete psihedelice, inspirându-se din multe surse. Muzica lui Tolkachev a fost lansată la numeroase case de discuri, printre care M_Rec, Semantica, MORD și Geophone.
Wata Igarashi reunește euforicul și psihedelicul, expusă într-o serie de EP-uri la Midgar și The Bunker NY, precum și la Semantica, Time to Express și Bitta.
Machìna este o artistă coreeană care lucrează și își desfășoară activitatea în Tokyo. Stilul ei sugerează dragostea ei pentru jazz, care este evidențiată și în improvizațiile modulare încrezătoare, pe care le face atunci când cântă live.
Milo Raad este un producător născut la Belgrad, care are o înțelegere foarte profundă a techno-ului. Sunetul său este foarte minimalist, întunecat și condus de groove-uri profunde.
Născut și crescut în Belgrad, Filip Xavi este recunoscut ca fiind unul dintre pilonii scenei techno contemporane locale, fiind activ ca DJ și promotor al culturii techno în Serbia în ultimele două decenii. În calitate de rezident Drugstore, începând din 2013, a cântat și a curatoriat peste 70 de evenimente care au remodelat peisajul scenei de club din Belgrad.
Alur Duvaal propune să atragă atenția asupra laturii melancolice a genului techno și abordează o combinație de ritmuri întunecate și hipnotice.
Născut în 1988, în București, Andrei Raicu debutează în 2015 ca regizor de teatru cu un spectacol bazat pe scrierile lui Goran Stefanovski „Hotel Europa”, la Teatrul Național din București. De-a lungul vremii, a compus coloana sonoră pentru peste 30 de spectacole de teatru din România. Andrei este mereu interesat de cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii interactive, multimedia și lucrează cu noi platforme media (AR,VR). El este, de asemenea, designerul de sunet și compozitorul Queerodos – un grup independent din Berlin. A participat la diverse festivaluri de muzică (Incontext Slanic Moldova, Simultan Festival etc.), a colaborat cu diferiți artiști experimentali precum Mitos Micleusanu și Bogdana Dima. În 2021, a lansat primul său album – „Dream Drawn” la casa de discuri Cinemaude.
Biletele sunt disponibile pe Kompostor.ro. Pentru mai multe informații, puteți consulta pagina evenimentului AICI.
Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!