„Ne implicăm pentru că ne pasă”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara. „Nu vreau să criticăm pe nimeni, nu acesta este scopul nostru, suntem membri cotizanți şi dorim să oferim mai mult, avem disponibilitatea de a face mai mult pentru Timişoara și pentru această asociație. Cred că putem face acest lucru, există multiple proiecte pe care Facultatea de Arte le are cu primăria. Suntem puţin uimiți că în acest proiect de creare a logourilor, a designului de campanie, nu am fost consultați ca universitate, pentru că este un proiect extrem de important, nu trebuie lăsat pe mâna amatorilor. Lansăm o ofertă deschisă către autorităţile locale, către conducerea Asociaţiei Timişoara Culturală, prin care ne punem la dispoziția orașului potențialul pe care-l avem”, a mai declarat Pirtea.
Reprezentanţii Facultăţii de Arte nu au vrut să comenteze ceea ce au descoperit până acum în ceea ce priveşte identitatea campaniei, dar au spus că reacţia lor, de oferire a sprijinului pentru realizarea unei imagini de calitate, vine ca urmare a imaginii utilizate în acest moment, a declarat Vică Adorian, decanul facultăţii de Artă.
„Nu suntem aici pentru a critica, ci să spunem că Facultatea de Arte este de ani buni într-o colaborare fructuoasă cu toate instituțiile județului. Avem proiecte depuse, sprijinim Primăria Timişoara în organizarea de expoziții în centrul Timişoarei. Ne declarăm deschiși pentru a promova imaginea campaniei, considerând în primul rând că este o datorie de onoare a noastră”, a mai declarat Adorian Vică.
Camil Mihăiescu, director al Departamentului de Design şi Arte Aplicate din cadrul Facultăţii de Arte, a mai declarat, la rândul său: „Credem că putem să aducem un aport de plus valoare în domeniul în care suntem specialiști, în urma unei colaborări cu instituţiile oficiale ale orașului. Propunem un proiect identitate vizuală care să includă susţinerea Timişoarei în contextul concursului pentru desemnarea oraşului Capitală Culturală”.
„Facem o cerere de ofertă publică de a ne implica mai mult în aceste proiecte, plătim o cotizație și ne pasă, avem o responsabilitate față de Timişoara și faţă de acest proiect”, a încheiat Pirtea.
UPDATE. Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că oricine este binevenit să se implice în proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană şi că universitatea nu trebuia să aştepte vreo invitaţie specială dacă dorea să se implice.
„Fiecare instituţie, respectiv persoană fizică din Timişoara va fi implicată în acest proiect după cât doreşte să se implice. Nu o să meargă nimeni cu invitaţii speciale şi să tragă de mână pe cineva să vină în proiect. Sunt nenumărate apeluri lansate de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, sunt nenumărate apeluri lansate de mine, ca primar, chiar dacă asociaţia este gestionarul proiectului, şi nu primăria, şi cine vrea să se implice se implică. Cine nu vrea sau nu poate – comentează”, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu. Edilul-şef a refuzat să se pronunţe cu privire la logoul şi imaginea campaniei, afirmând că el nu a avut nicio implicare, de aceste lucruri ocupându-se Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, şi nu el, ci comunitatea trebuie să le aprecieze.
„Eu nu mă pronunţ, nici nu mi-am format o imagine, poate că ei au idei mai bune, nu vreau să critic punctul lor de vedere. Să vină să se implice, să vină cu propuneri concrete. Ştiţi ce mă nemulţumeşte pe mine: faptul că în Timişoara nu văd oameni constructivi, decât foarte rar, văd doar oameni reactivi. După ce se întâmplă ceva, apare reacţia critică”, a adăugat Robu.
În cele din urmă, edilul a afirmat că e democraţie şi fiecare poate să afirme ce vrea.
„Eu când eram rector vorbeam despre realizările mele ca rector, niciodată nu m-am plâns că mă ignoră cineva, fiecare îşi gestionează funcţia cum consideră”, a conchis primarul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!