Aceste programe, care au început în iulie și se vor încheia în noiembrie, vor folosi educația prin cultură pentru a ajuta 30 de tineri să descopere mai multe despre film, teatru și pașii procesului de creație.
Timp de patru luni se desfășoară Școala de film, care se va focusa pe realizarea scurtmetrajelor. Tinerii vor realiza patru scurtmetraje și vor fi implicați în toate etapele necesare pentru crearea unui scurtmetraj, și anume scrierea unui text – sub coordonarea unui dramaturg; ateliere de actorie – sub coordonarea unui actor; ateliere de regie-sub coordonarea unui regizor; exerciții de coregrafie susținute de un coregraf.
Cele patru filme trebuie să abordeze tema bullying-ului. Scurtmetrajele vor putea fi vizionate la finalul proiectului pe paginile de socializare ale asociației și în cadrul unui eveniment festiv în Ghiroda.
Pentru participanții la Școala de film, se organizează și o școală de vară la Altringen, în județul Timiș. Acolo tinerii vor putea discuta și explora tematica bullying-ului.
Al doilea program este o Trupă de Teatru dedicată formării teatrale pentru copiii de gimnaziu din Ghiroda și Giarmata Vii. Timp de șase luni, tinerii vor fi implicați în toate etapele realizării unui spectacol de teatru, sub coordonarea unui dramaturg, unui actor și a unui coregraf. Spectacolul de teatru va fi jucat și gestionat tehnic de copii, și vor fi ajutați de profesioniști pe toată durata pregătirilor. Spectacolul va fi prezentat de trei ori în fața colegilor, profesorilor și părinților în Ghiroda și Giarmata Vii. Va mai fi prezentat o dată la Casa Tineretului din Timișoara, unde vor fi invitate patru școli.
Proiectele sunt finanțate de Primăria Comunei Ghiroda și de Consiliul Local Ghiroda.
Trimite articolul
Xasa cu “anti-bullying” s-a ajuns in situatia globala de acum. toti dereglatii care cauta sa fie protejati in mod artificial, toti pedofilii care vor drepturi, etc
SUNTEM PRO 🙂