Primarul Timișoarei i-a întrebat vineri seară pe fanii de pe rețeaua socializare, cei pe care încă nu i-a blocat, ce ar trebui să se mai organizeze în capitala Banatului în anul în care orașul este Capitală Culturală Europeană.
Sub titlul Sondajul nr. 2 pe 2019, Robu a lansat, de fapt, o rugăminte.
„Având în vedere statutul Timișoarei de viitoare capitală europeană a culturii, în 2021, vă rog să formulați mai jos, prin facilitatea «comment» a Facebook-ului, sugestii și propuneri de evenimente și acțiuni culturale în această perspectivă. Menționăm că ele vor fi analizate la nivelul boardului asociației dedicate, precum și la nivelul primăriei – în mod detașat principal finanțator! – și ce se va considera potrivit se va include în portofoliul avut în vedere pt. implementare”, a scris primarul Timișoarei pe pagina de pe rețeaua de socializare.
Răspunsurile timișorenilor nu au întârziat să apară. S-au cerut „un festival culinar, dar nu cu mici și cârnăciori”, ci unul cu rețete vechi din zona Banatului, mese rotunde cu reprezentanții companiilor aeriene, tururi pietonale gratuite, un congres de design interior, congres de arhitectură contemporană ecleziastică și orașul viitorului, congres de filosofie, psihologie, sociologie și politologie, congres de teologie, expoziții, tabără de sculptură și multe multe festivaluri.
Un apropiat al primarului, membru PNL și președinte al Consiliului de Administrație al Societății de Drumuri Municipale, Ilie Stoinel, a propus să fie organizat „un concert Rammstein sau un festival cum au sârbii”. Timișoara are deja „un festival cum au sârbii”, însă este drept că nu la aceeași amploare. Este vorba despre Revolution Festival, organizat chiar de sârbii care au crescut Festivalul Exit din Novi Sad. Alți timișoreni au cerut „un festival anual cum este Untold sau Neversea”, un festival internațional de muzică tradițională cu Anton Pan, Trei Parale, Roots Revival, Grigore Leșe, Ara Dinkjan, Chemirani, un festival de muzică electronică, un festival de artă cu instalații de lumină, precum și un festival de muzică psaltică și gregoriană.
Primarul a explicat că a cerut sfaturi de la prietenii virtuali pentru a valorifica potențialul orașului inclusiv în generarea de idei pentru această zonă tematică. Din luna decembrie, Nicolae Robu este președinte onorific al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, în locul lui Ioan Holender.
„Reiterez, lucrurile trebuie înțelese corect: viața culturală a orașului este doar îmbogățită prin angajamentele din dosarul de candidatură la titlul de capitală culturală, nicidecum nu se reduce la acestea și în acest sens, readuc în atenție schema atașată, din dubla mea postură de primar al Timișoarei și președinte de onoare al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021”, a mai scris Robu.
Sondajul primarului vine la scurt timp după ce tion.ro a atras atenția asupra faptului că s-a renunțat la sondajele promise pe site-ul primăriei cu privire la concertele organizate de municipalitate.
Nu este prima dată când edilul-șef îndreaptă atenția pe rețeaua de socializare spre Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. În februarie 2018, Robu scria că Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană poate să aducă trupe ca Metallica, Guns N’ Roses sau AC/DC la festivalul de rock organizat de primărie, pentru că finanțarea ATCCE se face tot din bani publici. E greu de crezut că astfel de trupe mari ar putea fi plătite din bani publici să cânte la Timișoara. Iar dacă s-ar găsi bani, unde mai exact ar putea avea loc un concert atât de mare?
Puteți să-i răspundeți primarului la întrebare AICI!
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1992822″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!