Spectacol despre bullying, teatru la biserica din Dacia, străzi pentru comunitate în cartierul Plopi și dans în cartierul Soarelui se numără printre evenimentele organizate în următoarea perioadă de către Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. De asemenea, un proiect se va desfășura și la Școala Generală numărul 30.
Programul este următorul:
În pantofii mei – 20 și 24 octombrie, ora 11:00, Sala Lira
„În pantofii mei” este un spectacol emoționant, despre bullying. Povestea unui băiat sărac, care merge la școală încălțat în pantofii mamei și este ironizat peste măsură din acest motiv de către colegi. Regia: Alexandru Raț. Interpretează: David Săracu și Teo Cauș. Muzica: Iulian Carabulea. Spectacolul este realizat cu participarea trupei PHASER și va fi însoțit de o discuție cu invitații Casei de Cultură și ai Asociației „Părinte implicat”. Invitat special: psihologul Mugur Ciumăgeanu
Povești din vecini. Teatru în cartierul Dacia, duminică, 22 octombrie, ora 12:30, Biserica Pogorârea Sfântului Duh
„El ești tu”, o tulburătoare poveste despre întâlnirea cu Hristos și o foarte emoționantă întâlnire cu actorii Cătălin Ursu, Raul Lăzărescu și Ana Ana-Maria Cojocaru, însoțiți de solista Alina Mihocaș.
22 octombrie – 19 decembrie, Biserica Pogorârea Sfântului Duh
„Povești din vecini”, expoziție de fotografie semnată de Andreea Eva Herczeg, Panfil Pîrvulescu, Alin Zelenco, Sorin Suciu și Horea Preja.
Eveniment organizat în cadrul programului „Îndrăznește!/Dare!”, componentă din „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”.
Parteneri: Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” și Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei
Străzi pentru comunitate, duminică, 22 octombrie, orele 14:00-18:00, strada Tata Oancea, cartier Plopi
Pentru a readuce viața culturală în cartiere și a crea obiceiuri culturale bune alături de oamenii care le însuflețesc, dar și pentru a dărui, preț de o zi, strada locuitorilor din cartierele orașului, se organizează, an de an, evenimentul „Străzi pentru comunitate”. Acesta cuprinde mai multe activități, destinate tuturor vârstelor, care pun în valoare atât specificul fiecărui cartier în parte, cât și povești ale unor oameni care au locuit în aceste cartiere. .
⦁ Între orele 11:00 și 13:30, Asociația Campioni pentru Viitor scoate lumea în stradă, de la mic la mare, la tenis de masă, mini baschet, badminton, tir cu arcul și alergare;
⦁ După-amiază, la ora 16:00, Asociația „Teatru pentru Tine” vine cu un spectacol pentru cei mici – „Sticluța” – povestea unei sticle de plastic aruncate în apă de un copil nepăsător. O temă actuală și esențială astăzi, „tradusă” în mod amuzant pe înțelesul celor mici.
⦁ Programul se va fi încheia cu spectacolul Ansamblului „Timișul” Tineret, care va urca pe scenă la ora 17:00. Soliști: Denisa Peia, Ana-Gabriela Coțe, Denisa Pârvoni, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Maria Șaptebani, Vlad Văcariu, Oana Roxana Marina. Dirijor: Nicolae Baniciu
Povești din vecini. Dans în cartierul soarelui, 26 octombrie – 19 decembrie, Piațeta Școlii Gimnaziale nr. 30
„Dansând în Soare”, expoziție educativă despre lumea dansului.
26 octombrie – 19 decembrie, Școala Gimnazială nr. 30
„Povești din vecini”, expoziție de fotografie Andreea Eva Herczeg, Panfil Pîivulescu, Alin Zelenco, Sorin Suciu, Horea Preja.
Joi, 26 octombrie, ora 10:00, Școala Gimnazială nr. 30
Povești despre scenă, reflectoare și dans, cu:
⦁ Suzana Vrânceanu, balerină la Opera Națională Română
⦁ Diana Avram, clubul de dans sportiv „Magnum Team”
⦁ Matth⦁äus Blau, dansator de Street Dance
⦁ Maria Dudău-Topciov, instructor coregraf la Ansamblul „Timișul”
Moderator va fi Roxana Morun.
Eveniment organizat în cadrul programului „Îndrăznește!/Dare!”, componentă din „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!