Lista obiectivelor de investiții ale Consiliului Județean Timiș aferente Programului Național Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 include, printre altele, o scenă demontabilă cu dotările necesare și diverse dotări pentru instituțiile culturale din subordine: Muzeul Național de Artă, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Satului Bănățean, Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin, Biblioteca Județeană și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.
Banii provin de la Ministerul Culturii prin Programul TM2023, precum și din bugetul local al județului Timiș.
În ceea ce privește proiectul „Dotare cu mobilier și echipamente audio – video/IT a Sălii Multifuncționale și a Centrului Info Bastion – Complex Bastion Maria Theresia” costurile se ridică la 3,7 milioane de lei, iar procedura de achiziție a fost finalizată fiind în derulare un contract de furnizare.
Pentru „Proiectare și dotare Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ” s-a ajuns la achiziție în derulare pentru partea de proiect design. Suma alocată se ridică la 2,4 milioane de lei,
Proiectul „Realizare și montare 80 de panouri stradale pentru expoziția Patrimoniu sub reflectoare – Timișoara: Lumi paralele” în valoare de 600.000 de lei a fost finalizat.
Este în derulare contractul pentru achiziționarea unei mese interactive MT, 86 inch 4K + soft pentru Muzeul Național al Banatului, în valoare de 300.000 de lei.
De asemenea, reprezintă achiziții în derulare investițiile „Instalaţie programabilă de iluminat, cu beamere RGB a faţadei Palatului Baroc” în valoare de 500.000 lei și „Corpuri de iluminat și accesorii pentru expozițiile permanente Artă Europeană, Artă bănățeană și Artă modernă românească” în valoare de 1,5 milioane de lei.
În ceea ce privește echipamentele și dotările de la Muzeul Național de Artă Muzeul de Artă în valoare de 2.580.000 de lei, stadiul e următorul: detector metale tip poartă – finalizat și recepționat și sistem digital inspecție și prelevare imagini 3D – finalizat și recepționat.
La Muzeul Satului Bănățean, proiectul „Construire Clădire Multifuncțională cu scop expunere imersivă a proceselor de restaurare/conservare, depozit de tranzit și carantină – proiectare și execuție” care se ridică la 5.210.000 lei, este în curs de recepție partea de proiectare. De asemenea, este în derulare contractul pentru furnizarea a două panouri LED de exterior la prețul de 500.000 de lei.
Continuă lucrările de reabilitarea a acoperișului și realizare unui spațiu expozițional la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, valoarea investiției fiind de 1.174.000 lei.
La Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” se află în procedură achiziție de derulare un cap tractor și o scenă mobilă la prețul de 2.000.000 lei.
La Biblioteca Judeţeană „Sorin Titel” a fost finalizată procedura de achiziție și este în derulare un contract pentru „Lucrări de amenajare și dotări spații administrate în cadrul Bastionului Theresia (traveele A1.5 – A1.12) – proiectare + execuție” la valoarea de 975.000 lei. Totodată, în același stadiu se află și proiectul „Achiziție și montaj mesh-uri personalizate, demontare/înlocuire plasă existentă” la prețul de 80.000 de lei.
Direcția de Prestări Servicii din cadrul CJT beneficiază de 6.242.000 lei pentru o scenă demontabilă cu dotările necesare, pentru desfășurarea de evenimente. Stadiul este următorul: furnizare și montaj scenă demontabilă – contract de furnizare în derulare; furnizare sistem audio – finalizat și recepționat și echipament suport funcțional – contract de furnizare în derulare.
Investițiile finalizate
Au fost finalizate și recepționate următoarele investiții:
- Sistem de climatizare performant și echipamente de păstrare mediu controlat (umiditate) pentru spațiu expozițional la Muzeul Banatului – 1,5 milioane de lei
- Dotări și echipamente pentru Atelierul de mediere culturală și pedagogie muzeală din cadrul Muzeului Banatului – 300.000 de lei
- Vitrine din metal cu microclimat controlat – 14 bucăți pentru Muzeul Național al Banatului – 540.000 lei
- Vitrine din metal – 18 bucăți pentru Muzeul Național al Banatului – 480.000 de lei
- DOM cu video – proiecție, configurare și instalare, diametru DOM de 6 ml la Muzeul Național al Banatului – 250.000 de lei
- Sistem de supraveghere video CCTV și sistem antiefracție + control acces + cablaj Wi–Fi la Muzeul Național de Artă- 1.060.000 lei
- Lucrări, instalaţii cu rol de securitate la incendiu – proiectare + execuție (achiziţie, montaj, PIF etc.) la Muzeul Național de Artă – 3.462.000 lei
- Reabilitare sistem de climatizare etaj 2, corp Unirii – Palatul Baroc – 300.000 lei
- Kit grup electrogen la Palatul Baroc pentru exterior (achiziţie, montaj, PIF etc.) – 300.000 de lei
- Spoturi led și accesorii pentru 10 săli, etaj II la Muzeul Național de Artă – 520.000 de lei
- Echipamente și dotări Muzeul Satului Bănățean – 1.184.000 lei
- Sistem de amplificare (mixer 72 de canale, 4 microfoane și accesorii) la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș- 500.000 lei
- Tabletă și pedală citire și înmagazinare partituri – 20 bucăți pentru Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș – 200.000 lei
- Mobilier și aparatură electronică pentru Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș – 150.000 lei
Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș, a precizat că instituția are o listă de 31 de investiții, dintre care 14 sunt terminate, iar una singură prezintă riscul să nu fie gata la timp. Este vorba despre o clădire multifuncțională la Muzeul Satului Bănățean.
Pe aceeași temă:
Întârzie demararea lucrărilor la Centrul de restaurare de la Muzeul Satului Bănățean – Tion
Proiect de țară sau politic? Capitala Culturală dezbină din nou autoritățile locale – Tion
Trimite articolul
XPe bune! Astea sunt marile realizări ale CJ Timiș??? Covârșitor…cumpărături, probabil de la firme de partid. Vot irosit…
achizitii. pentru “cultura”, desigur! da’ niste tabere de creatie nu se poa’? sau ceva pentru palatul copiilor?
#🤪
#🤪
Mai urmeaza redeschiderea patinoarului ala minune facut de “cel mai bun dintre penelisti”, adica undevca prin 20 Decembrie 2023, ca sa prinsda totusi anul cultural.
Ma mir (de fapt, nu mai mir de nimic) de faptul ca ni(mi)ca si clica din jurul lui nu s-au gandit, nici o clipa, sa introduca in aceasta lista si niste dotari pentru Castelul HUniade. Poate un mesh mai meserias, cu proiectii din interiorul castelului pe cand era, INTR-ADEVAR, Muzeul Banatului