Întrucât operele au valoare de tezaur, au fost transportate cu mașini speciale dotate cu sistem antișoc, sistem de ancorare și sistem de securitate complet închis și izolat, care nu poate fi accesat din cabină. Transportul a fost urmărit prin satelit cu indicarea locației exacte a mașinilor în orice moment.
„L-am adus pe Brâncuși acasă! Au sosit la Muzeul Național de Artă Timișoara toate operele de artă pentru expoziția Brâncuși! Lucrările se vor bucura de același nivel ridicat de securitate și în interiorul Muzeului Național de Artă Timișoara deoarece Consiliul Județean Timiș a investit în sistemul de supraveghere și control acces. Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” reprezintă o ocazie unică de a admira, în România, lucrările cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele sau Capul de copil, dar și de a descoperi lucrări mai puțin cunoscute”, a transmis, joi, Alin Nica, liderul administrației județene.
Expoziția va fi deschisă după următorul program: 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024, miercuri – duminică: 10:00 – 20:00, luni și marți, precum și în zilele de 24–26 și 31 decembrie 2023 și 1–2 ianuarie 2024: închis.
Prețurile la expoziție sunt următoarele: 88 de lei doar expoziția sau 100 de lei Brâncuși și toate celelalte expoziții ale Muzeului Național de Artă. Studenții vor plăti 22 de lei, iar pensionarii 55 de lei.
Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este finanțată de Consiliul Județean Timiș și organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara în parteneriat cu Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XPretul unui bilet de acces este foarte inaccesibil.
-
inaccesibil da, dar nu pentru ca ar fi pretul mare, ci pentru ca sunt salariile mici. de ce zic ca nu e pretul mare? compar cu un bilet la aquapark🤣😂🤣🤪
#sarakilor, de ce sunteti saraki? nu va e rusine? nici patronilor vostri nu le e camd impart profitul… ma gandesc acum la magazinu ala de “mobila” de exemplu, ala cu salarii “competitive”…
#🤪
-
Este scump biletul in comparatie cu biletul de la Louvre de ex.
-
Aceleasi opere de arta pe care marele Bracusi s-a oferit sa le doneze pe gratis Romanie si pe care guvernul comunist al vremii l-a refuzat.
Sadoveanu – printre marii luminati ai vremii – l-a refuzat si el.
In vreme se spunea ca orice taran roman poate sa realizeze operele lui Brancusi.
Nu e de mirare ca acum alti comunisti (globalisti – satanisti) vor sa ne omoare cu seruri Pfizer si nu numai.
-
e “un pic” mai complicat cu refuzul🤣😂🤣🤪
ideologia era si atunci fix ca acum miezu din decizii. acu e mai bine cu personaje istorice in filme care brusc au alta culoare? e mai bine cu distrugerea operelor de arta de catre diversi “activisti” pe prosteala verde? e bine cu distrugerea monumentelor istorice pen’ ca is unii dereglati si au idei ca nu-sh ce nu se potriveste cu “narativul” progresist antinational neocolonialist? e mai bine ca s-a anulat expozitia lu nu-sh ce austriac(si chiar nu sunt fan al politicii lor externe) pen’ ca schmenghen?
cauta si tu stenograma sedintei de la academie, din care spicuim:
…“Teoria leninistă a reflectării şi artă” în care se pune problema formalismului în artă, tov. Jalea aminteşte că citase pe Paciurea şi Brâncuşi ca exemple de formalism în sculptură la noi.
Fiind cazul tipic al unui artist de talent care oscilează între realism şi formalismul extreme, cazul Brâncuşi trebue să fie discutat pentru că ridică probleme importante.
…îl ilustrează ca pe un om de talent şi de mari speranţe în prima parte a activităţii sale, dar care, sub influenţa unor sculptori la modă la Paris, care cultivau indefinitul şi a cubismului, a devenit formalist, chiar când foloseşte elemente din arta popülară, speculând prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze.
#ana pauker si cu dej, a bagat spaima-n burgeji!
#🤪
Foarte scump. Putem trăi foarte bine cu banii pentru un bilet de intrare în buzunar și fără să vedem operele lui. Până și cultura a ajuns un lux în România
Vad ca unii va plângeți ca e scump. E cât 2 pizza. Ai ocazia unica sa vezi niște obiecte de arta cunoscute la nivel mondial și te mai plângi de o sumă modestă până la urmă.
-
Poate ca te adresezi celor care nu-si permit sa manace pizza…Sau mananca din aia cu 7 lei felia..
-
Da si nu, sa zicem ca e un pret rezonabil pt cei care inca isi permit sa dea 45 lei pe o pizza, dar pt multi pretul asta reprezinta chiar si 5% din pensie. Cu ei ce faci? Ideea era, tocmai pt ca anul asta Tm e capitala culturala, sa poata consuma arta si omul cel mai simplu, nu doar cei care au banet…
E mai ieftin sa zbori cu wizz la Paris sa le vezi gratis
Cam mare pretul pentru a vizita expozitia…. bine ca din banii pentru capitala culturala s-au facut alte evenimente gratis si la Brancusi e cu bani multi, dar bine, aici nu se puteau sifona bani, daca faci concerte aleator se sifoneaza usor bani se stie.
pret vizitare Louvre Paris – 15euro(75lei)
pret vizitare operele lui Brancusi Timisoara – 20euro(100lei)
ma scuzati dar la Louvre vezi mult mai multa cultura si mai diversficata decat cateva statui a lui Brancusi. stai o zi intreaga la Louvre, e imens.
dar na, din 100lei probabil vreo 50 merg in buzunarele cui trebuie, totul in Romania e cu para-n-darat.
-
sa transporti costa(sa iei de unde e, sa transporti, asigurarea valorii!, sa instalezi si invers, plus lipsa din muzeul initial pe o perioada), nu e corecta comparatia intre pretul vizitarii unei expozitii temporare alcatuita din piese adunate din diverse muzee si pretul vizitarii unei expozitii permanente. e k-apitalism, e vb de bani. cum isi face cineva strategia, ca sa vanda mai putin la pret mare sau mai mult la pret mai mic… treaba lui, cerere si oferta, piata se regleaza singura bla bla bla. sau acu’ nu mai suntem de acord cu aceste “principii”?🤣😂🤣🤪 Dap, k-pitalismu e placut daca tu esti de partea corecta a placutei suedeze.
#nu-i prost al care cere…
#am bani, mananc, n-am bani, nu mi-e foame.
#🤪