După mulți ani de studiu, Cătălin Ardeleanu ne-a spus despre meseria sa, despre pregătirea continuă, dar și despre ce trebuie să ținem cont când vine vorba despre un nou look și menținerea sa în timp.
Cum ai ales această meserie?
Am ales să încep această meserie la frageda vârstă de 6 ani, când am intrat într-o frizerie de stat, rămânând fascinat de schimbările de look executate de frizerii îmbrăcați în halate albe, imaculate. Mama, înțelegându-mi pasiunea, de fiecare dată când mergeam să facem piața mă lăsa o oră-două să stau în frizerie, să privesc cum tundeau domnii frizeri. Am decis la 14 ani să urmez această meserie urmând școala UCECOM şi continuând cu ucenicia timp de 4 ani.
Ce pregătire ai urmat de-a lungul timpului?
Am decis să devin foarte bun în această meserie, urmând cursuri de specializare la cele mai cunoscute și prestigioase academii naționale și internaționale, cum ar fi Cătălin Lungu Academy, Shapes Academy și Sassoon Academy London.
Ne poți spune 2-3 produse care nu ar trebui să lipsească din rutina simplă de îngrijire a părului?
În primul rând șamponul, masca și uleiul de păr, în cazul femeilor, iar în cazul unui bărbat, de asemenea, șamponul și un produs de styling exceptând barba. În cazul bărbii aș adăuga șamponul de barbă, balsam și uleiul de barbă.
De ce ar trebui să ținem cont atunci când dorim o schimbare de look în ceea ce privește tunsoarea?
În primul rând ar trebui să ținem cont de structura feței, structura osoasă a capului, defecte sau calități ale structurii părului, vârtejuri… și, bineînțeles, de dorințele clientului sau clientei.
Care ar fi un moment de seamă / momentele care te-au făcut mândru pe parcursul carierei?
Vreau să menționez aici feedback-ul clienților, care m-a făcut să studiez și să mă pregătesc mai intens și, nu în ultimul rând, ofertele de lucru ale academiilor unde am studiat cursurile de perfecționare. Cea mai mare satisfacție mi-o oferă academia Reflexovital Timișoara, cu care colaborez pe partea de tot ce ține de tunsoare, cursul de începători, cât și de specializare.
Ce calități ar trebui să aibă cineva care vrea să devină hairdresser ?
După părerea mea, pe primul loc ar trebui să vorbim de pasiune, creativitate, dedicare absolută și dorința de a face lucrurile cum trebuie.
Dacă și tu ai o profesie a cărei poveste merită împărtășită și care îi poate inspira pe alții, scrie-ne! Tion și Agenda așteaptă mesajul tău pe redactie@tion.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!