Timişorenii află cum a reuşit alpinistul Horia Colibăşanu să cucerească unul dintre cele mai periculoase vârfuri asiatice de peste 8 000 de metri - Annapurna. Clubul Sportiv Alternative Timişoara, în colaborare cu Departamentul de Geografie al Universităţii de Vest Timişoara, organizează marţi, 18 ianuarie, de la ora 19,30, în Aula Magna, proiecţia video „Ascensiunea vârfului himalayan Annapurna“.
Drumul spre acoperișul lumii pleacă dintr-o scară de bloc pentru doi alpiniști profesioniști din vestul țării. Cei doi fac parte din prima expediție exclusiv românească ce va încerca să escaladeze unul dintre cele mai grele vârfuri din lume - Annapurna din munții Himalaya. Iar pentru asta antrenamentele se desfășoară în... scara blocurilor în care locuiesc.
Misiunea de salvare în care a fost implicat şi timişoreanul Horia Colibăşanu, a alpinistului spaniol Tolo Calafat, care a făcut un edem cerebral şi a rămas blocat în apropiere de vârful Annapurna, a eşuat. Deşi a fost căutat timp de ore întregi atât cu elicopterul, cât şi pe jos, se pare că alpinistul spaniol a dispărut printre nămeţii de zăpadă.
Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu, care marţi dimineaţă a ajuns în premieră naţională pe vârful Annapurna, cel mai periculos vârf himalayan, şi-a amânat coborârea pentru a încerca să ajute un alpinist spaniol, ccare suferă de edem cerebral şi care este momentan blocat în jurul altitudinii de 7600 de metri.
Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu va încerca, din nou, să ajungă pe vârful Annapurna (8.091 m), considerat cel mai dificil şi mai periculos vârf himalaian. Alpinistul timişorean ştie acest lucru din proprie experienţă după ce, în 2008, într-un incident nefericit, partenerul său de escaladă Inaki Ochoa de Olza a decedat la doar 100 de metri de vârf.
Indemnizațiile pentru membrii birourilor electorale, care au participat la alegerile Parlamentare și Turul II – prezidențiale, vor începe să fie plătite astăzi, 23 decembrie.
Aveți mare grijă cui deschideți ușa și pe cine primiți în casă! O femeie din Lugoj a fost înșelată cu 11.000 de lei, însă din fericire polițiștii au reușit să-i recupereze banii.
Credincioșii ortodocși și catolici sunt așteptați la ceremoniile religioase oficiate cu ocazia Nașterii Domnului Isus Hristos.
Consiliul Local Timișoara votează astăzi, în ședința extraordinară care va începe la ora 17, proiectul taxelor și impozitelor pe anul 2025.
Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă își modifică programul cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Aflat la mare distanță de casă, un moldovean a furat bani dintr-un autoturism parcat în fața unei case din comuna Brestovăț. A fost prins după o lună de polițiști.
Reprezentanții mai multor biserici din județ au mers zilele acestea cu daruri la cele mai sărmane familii.
Într-o lume în care dezvoltarea personală devine din ce în ce mai importantă, găsirea unor resurse care să faciliteze accesul la cultură și să îmbunătățească stilul de viață este esențială. Cardul cultural poate fi solutia ideală pentru a aduce un plus de valoare atât în plan personal, cât și profesional. Află cum poate fi folosit acest instrument versatil pentru a maximiza beneficiile culturale și pentru a promova un stil de viață echilibrat și împlinit pentru fiecare angajat.