Mai avem doar un an până când Timișoara ar trebui să fie pregătită pentru a deveni Capitală Culturală Europeană, iar până acum știm sigur că în buget au fost alocați 1,4 milioane de lei pentru acest proiect de țară, dintr-un necesar de 105,8 milioane de lei. Adică cam 1 la sută din bani, și aceștia pentru proiecte culturale, nu pentru infrastructura culturală necesară. Nici vizita premierului Ludovic Orban nu a limpezit prea mult apele.
Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 nu a primit niciun leu la rectificarea bugetară făcută joi de Guvernul României, dar primarul Nicolae Robu spune că nu este așa tragic, deși recunoaște că nu este fericit. PNL nu vrea să se ajungă la tăieri de salarii sau de pensii, explică edilul-șef, care este și președinte de onoare al consiliului director al asociației.
Ministrul Culturii alege un comisar guvernamental pentru TM2021: Nu avem voie să ratăm acest proiect
Prezent la Timișoara, proaspătul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-a angajat că va depune toate eforturile pentru a susține TM2021, dar spune că nu crede ca anul acesta vor mai fi alocați bani. Va alege însă un comisar guvernamental care să ajute Timișoara.
Ştiri din Timiș
Marți, 12 noiembrie, odată cu învestirea primarului Dominic Fritz în al doilea său mandat, a avut loc și cea a noilor consilieri locali. De fapt, noi propriu-zis sunt doar 15, restul având experiență anterioară. Unul dintre consilierii locali este chiar la al cincilea mandat consecutiv.
Ştiri din Timiș
Asociația Merida oferă copiilor din Timișoara programul de educație informală „Hobby Lobby Timișoara”. Copiii au parte de activități gratuite, care îi ajută să își petreacă timpul liber într-un mod prielnic dezvoltării abilităților în diverse domenii.
Ştiri din Timiș
Administrația județeană a recepționat, marți, un echipament vital pentru munca pompierilor timișeni.
Capitală Culturală
Universitatea de Vest din Timișoara vă invită la simpozionul „Efecte de ecou”, dedicat împlinirii a 100 de ani de la publicarea cărții „Istoria civilizației române moderne” de Eugen Lovinescu.
Ştiri din Timiș
Arheologii au găsit aproape de Timișoara structuri de locuințe din lut, care ne arată stilul de viață al vechilor comunități. Un alt lucru descoperit este un cimitir sarmatic, popor nomad care a trăit în această zonă în urmă cu aproximativ 1.900 de ani.
România
Low Gear Timișoara revine cu ediția din acest an a campaniei umanitare „Străbatem munți și aducem zâmbete”. Se strâng donații pentru copiii și bătrânii care trăiesc în cătunele izolate din munți.