Timișoara se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană, iar numărul evenimentelor organizate în centrul istoric a crescut exponențial. Dacă în trecut timișorenii se plângeau că nu au unde să iasă și ce să vadă, acum este exact invers, evenimentele culturale se suprapun de multe ori. Totuși, nu toată lumea e fericită. Reprezentanții Direcției de Cultură cer un regulament clar pentru desfășurarea acțiunilor culturale în centrul istoric, astfel încât acestea să nu afecteze patrimoniul Timișoarei.
Proiectul „Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al Municipiului Timișoara – Cetate” ar putea aduce un premiu important Timișoarei, după o nominalizare la Premiile Emerging Europe 2018, la categoria „Proiectul de revitalizare al anului”. Câștigătorii vor fi anunțați la sfârșitul lunii iunie, în Londra.
Polițiștii locali i-au avertizat pe proprietarii de clădiri istorice din centrul istoric al orașului că urmează să primească amenzi drastice în cazul în care nu își întrețin imobilele. Oamenii legii s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, dar și cu oficialii Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană din primărie.
Este oficial, reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat că ruinele fostelor băi turcești care au ieșit la lumină în Piața Libertății odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a centrului istoric vor fi îngropate. Autoritățile au motivat că nu avem bani acum și soluții tehnice care să permită expunerea lor liberă. Un arheolog, Alexandru Hegyi, a inițiat o petiție online pentru a opri acest demers, el catalogând soluția de punere în valoare ca fiind una mediocră.
Aleşii PSD îi cer primarului Timişoarei, Nicolae Robu, să ia măsuri pentru deblocarea lucrărilor de reabilitare din centrul istoric al urbei. Asta, după ce edilul a explicat că pietrarii s-au împuţinat, în Cetate, pentru că... au plecat la fân. Social-democraţii îi atrag atenţia lui Robu că urmează şi alte treburi de-ale câmpului, deci riscăm să pierdem banii europeni pe acest proiect de aproape 15 milioane de euro dacă lucrările vor continua în acelaşi ritm...
Azi în Timișoara
Marți, 5 noiembrie, puteți lua lecții de dans gratuite sau să vizitați expozițiile de la Memorialul Revoluției.
Eveniment
Accident cu o victimă, luni după-masă, în Timiș. Un băiețel de 3 ani a traversat strada prin loc nepermis și a fost lovit de o mașină condusă de un bărbat de 47 de ani. Ulterior, copilul a fost transportat la spital. Polițiștii au deschis un dosar penal.
Eveniment
Un șofer și un pasager au fost răniți, luni, într-un accident care a avut loc în apropiere de Timișoara.
Cinema
Cinema Victoria colaborează din nou cu Cinemateca TIFF și aduce o nouă proiecție în cadrul seriei dedicate cinematografiei contemporane, care din lipsa unui distribuitor local nu poate fi vizionată pe marile ecrane din România.
Ştiri din Timiș
Inspectoratul Școlar Județean Timiș și reprezentanții platformei educaționale Brio au transmis rezultatele elevilor la testarea standardizată. Au fost evaluați peste 40.000 de elevi din clasele IV-XII.
Eveniment
Căutări ale polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, în Timiș. Oamenii legii fac verificări după ce un băiat de 14 ani a plecat de la școală și nu s-a mai întors. Cei care au informații cu privire la locația în care se află sunt rugați să ia legătura cu cea mai apropiată secție de poliție sau să sune la 112.
Ştiri din Timiș
A părăsit Capitala și funcția de parlamentar pentru un post în județul natal. Alfred Simonis a depus jurământul și este, de astăzi, noul președinte al Consiliului Județean Timiș. Își începe mandatul cu o nouă Organigramă și anunță reduceri de personal.
3