Timișoara se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană, iar numărul evenimentelor organizate în centrul istoric a crescut exponențial. Dacă în trecut timișorenii se plângeau că nu au unde să iasă și ce să vadă, acum este exact invers, evenimentele culturale se suprapun de multe ori. Totuși, nu toată lumea e fericită. Reprezentanții Direcției de Cultură cer un regulament clar pentru desfășurarea acțiunilor culturale în centrul istoric, astfel încât acestea să nu afecteze patrimoniul Timișoarei.
Proiectul „Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al Municipiului Timișoara – Cetate” ar putea aduce un premiu important Timișoarei, după o nominalizare la Premiile Emerging Europe 2018, la categoria „Proiectul de revitalizare al anului”. Câștigătorii vor fi anunțați la sfârșitul lunii iunie, în Londra.
Polițiștii locali i-au avertizat pe proprietarii de clădiri istorice din centrul istoric al orașului că urmează să primească amenzi drastice în cazul în care nu își întrețin imobilele. Oamenii legii s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, dar și cu oficialii Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană din primărie.
Este oficial, reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat că ruinele fostelor băi turcești care au ieșit la lumină în Piața Libertății odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a centrului istoric vor fi îngropate. Autoritățile au motivat că nu avem bani acum și soluții tehnice care să permită expunerea lor liberă. Un arheolog, Alexandru Hegyi, a inițiat o petiție online pentru a opri acest demers, el catalogând soluția de punere în valoare ca fiind una mediocră.
Aleşii PSD îi cer primarului Timişoarei, Nicolae Robu, să ia măsuri pentru deblocarea lucrărilor de reabilitare din centrul istoric al urbei. Asta, după ce edilul a explicat că pietrarii s-au împuţinat, în Cetate, pentru că... au plecat la fân. Social-democraţii îi atrag atenţia lui Robu că urmează şi alte treburi de-ale câmpului, deci riscăm să pierdem banii europeni pe acest proiect de aproape 15 milioane de euro dacă lucrările vor continua în acelaşi ritm...
Eveniment
Accident cumplit, produs vineri seară, la Lugoj. Trenul care circula pe ruta București - Timișoara a lovit o mașină, șoferul acesteia murind.
Ştiri din Timiș
Utilajele Brantner sunt pregătite de deszăpezire. Intervențiile se vor desfășura conform unui plan bine stabilit, pentru a asigura siguranța și mobilitatea pe drumurile publice. Zonele cu trafic intens vor fi primele vizate, iar autoritățile locale monitorizează îndeaproape situația.
România
Duminică, 24 noiembrie 2024, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale în România. În cursa pentru Palatul Cotroceni au rămas 13 candidați, după ce Ludovic Orban a renunțat la cursă în favoarea Elenei Lasconi. Vineri a început votul în străinătate.
Eveniment
Cu o zi în urmă, polițiștii din Ghiroda au reținut un bărbat de 53 de ani, condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului și cu permisul suspendat. Acesta a fost transferat în Penitenciarul Timișoara pentru executarea pedepsei.
Cinema
Cinema Timiș pregătește o nouă proiecție din seria „Balet pe ecran”. Puteți viziona spectacolul „Alice în Țara Minunilor”, în adaptarea The Royal Ballet.
Eveniment
ATENȚIE! Imagini cu impact emoțional! Mai mulți viței au fost sfâșiați de câini la Mașloc. Ar fi al treilea caz din ultimele două luni.
Eveniment
La începutul acestei săptămâni, marți, trei copii de la o școală din Lugoj s-au luat de un coleg, în timpul unei pauze. La fața locului a fost chemată poliția.
1
România
G4Media.ro prezintă datele din al doilea document de zbor (gendec) din care rezultă fără echivoc că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a zburat în data de 3 mai 2022 cu destinația Madrid, împreună cu protejata sa, Sorina Stan (Docuz), într-un jet privat închiriat de Nordis, companie intrată în insolvență la începutul lunii octombrie. La bordul avionului se mai aflau Alfred Simonis împreună cu soția, Sorin Grindeanu și Laura Vicol împreună cu soțul ei, Vladimir Ciorbă (co-acționar Nordis).
2