Proprietarii teraselor din centrul istoric au avut de suferit de pe urma reabilitării acestei zone. Unii au putut să-şi instaleze terasa pe vremea lucrărilor, alţii nu au avut această posibilitate. Oricum, cei care şi-au putut deschide terase nu au avut prea mulţi clienţi mulţumiţi, din moment ce cafeaua a fost însoţită de praf şi zgomot de flex. Totuși, ei au fost nevoiți să plătească taxe la primărie, deoarece, potrivit primarului Timișoarei, nu există cadru legal pentru scutirea de aceste taxe. Liderul PSD Timișoara nu este de acord cu afirmațiile edilului.
Revolta patronilor de terase in santier: Sa platim metrul patrat de praf? Faptul ca nu sunt clienti?
Supărare mare în rândul patronilor de localuri din centrul istoric al Timişoarei. Cei care au rezistat şi n-au închis afacerea după ce a început şantierul, lucrările de reabilitare care nu se mai termină în Cetate, şi-au scos terasele, iar primăria a venit acum să îi taxeze. Oamenii nu vor mulţi dintre ei să plătească, deşi ocupă domeniul public, mai ales că primarul Nicolae Robu le-a promis în trecut scutiri de taxe şi impozite. Acum, Robu spune că legea nu permite asta...
Primăria Timişoara a anunţat în sfârşit finalizarea licitaţiei pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în centrul istoric al oraşului după începerea lucrărilor de reabilitare. Două firme din judeţul Alba ar trebui să propună soluţii pentru ruinele din Cetate şi să se ocupe de execuţia lucrărilor. Asta ar trebui să se întâmple în 8 luni dacă se respectă termenele, ceea ce înseamnă că vom intra cu şantierul în 2016. Oficialii primăriei dau asigurări că nu...
De ce se lucrează la capacitate redusă pe şantierul din centrul istoric al Timişoarei? Autorităţile locale afirmau că nu mai sunt probleme cu aprovizionarea cu piatră, dar acum ne lipsesc... pietrarii, spune primarul Nicolae Robu. Maiştri buni nu se găsesc oriunde. Meseriaşii vin din Maramureş şi Moldova. „Pavajul este foarte complicat de făcut”, iar unii muncitori au dat teste şi au fost respinşi, susţine Robu. Oricum, proiectul pe bani europeni nu va fi gata în iulie, ci la sfârşitul anului, afirmă oficialii primăriei.
Azi în Timișoara
Miercuri, 23 aprilie, cei care iubesc lectura și doresc să exploreze legătura dintre oraș și literatura locală sunt invitați la un eveniment literar special. La Teatrul German se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru Școlar și de Tineret de Expresie Germană.
Cinema
Cinema Studio vă invită la o nouă proiecție din programul „Cinemateca itinerantă”, o serie de filme vechi românești readuse pe marele ecran.
România
DNSC avertizează asupra unei noi metode de fraudă prin telefon. Persoane care se dau drept polițiști le spun victimelor că un infractor urmărit internațional le-a folosit identitatea pentru un credit bancar, încercând astfel să obțină informații personale.
Capitală Culturală
Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” organizează o nouă ediție a Festivalului Internațional de Teatru Școlar și de Tineret de Expresie Germană. Evenimentul are loc în perioada 22-26 aprilie.
Ştiri din Timiș
În primăvara anului trecut, Primăria Timișoara a intrat în forță peste construcțiile ilegale care blocau așa-zisa „stradă Cezar”. A fost tras „conturul”, însă aceasta a rămas neasfaltată, devenind între timp parcare improvizată. Amenajările ar putea începe la vară.
1
Ştiri din Timiș
Gătit colectiv, muzică, dans și legume salvate de la risipă, toate acestea se reunesc într-un eveniment care îmbină distracția cu o inițiativă împotriva risipei alimentare, la Timișoara.
Ştiri din Timiș
Datele prefecturii arată că, la finalul lunii martie, doar puțin peste o treime din locuințele din Timiș sunt asigurate cu polița obligatorie. În aceste condiții, prefectul Mihai Ritivoiu cere măsuri din partea primăriilor.
4