Reprezentanții companiei locale de termoficare Colterm au trimis la început de iulie, ca în fiecare lună, câteva date statistice. Astfel, aflăm că în acest an, până acum, au fost depuse peste 300 de cereri de debranșare. Cu stocurile stăm mai bine decât anul trecut, iar în paralel au continuat și lucrările de reparații.
În primele șase luni ale anului, la Colterm au fost înregistrate aproape 500 de cereri de deconectare sau de debranșare. În total, vorbim de peste 600 de apartamente și de case care au dorit să renunțe la rețeaua publică de termoficare. Reprezentanții companiei prezintă câteva informații și despre stocurile de la acest moment.
Consiliul Local Timişoara a adoptat recent o nouă hotărâre menită să crească numărul abonaţilor Colterm. Se stabilesc noi obligaţii cu privire la branşări/ rebranșări. Construcţiile noi care se ridică din bani de la bugetul local trebuie să fie obligatoriu racordate la sistemul centralizat de încălzire. Totodată, se prevede obligativitatea rebranşării în cazul clădirilor existente ale instituţiilor publice care vor fi reabilitate cu fonduri de la primărie. Pentru a putea să mai acceadă la bani europeni, Coltermul trebuie să-şi menţină numărul de clienți.
Conducerea Colterm nu are, la ora actuală, o situaţie clară asupra debranşărilor ilegale de la sistemul centralizat de încălzire al Timişoarei. Anul acesta la societatea de termoficare au ajuns peste 3.000 de cereri de deconectare, iar aproape 800 au fost respinse. Autorităţile locale urmează să verifice acum dacă solicitanţii s-au resemnat după ce au primit răspunsul negativ sau... dacă l-au ignorat şi s-au debranşat. Dacă au optat pentru varianta a doua riscă amenzi de până la 1.000 de lei.
Conducerea Colterm dă asigurări că nu vor fi probleme cu furnizarea încălzirii, în iarna ce urmează, la Timişoara. Vorbim despre timişorenii racordaţi la sistemul centralizat. Furnizarea agentului termic a început la 1 octombrie, acolo unde au fost solicitări, şi a fost sistată ulterior. Căldura urmează să fie pornită din nou de vineri seara, în funcţie de temperaturile care se vor înregistra, anunţă reprezentanţii societăţii.
Ştiri din Timiș
Primăria Timișoara scoate din nou la concurs postul de șef la Serviciul Spații Verzi și Recreative, după ultima încercare de acum două luni.
Eveniment
Primul tur al alegerilor prezidențiale din România are loc duminică, 24 noiembrie, iar în județul Timiș sunt mobilizate peste 1.800 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral în cele 619 secții de votare.
Utile
Primăria Timișoara anunță vineri, 22 noiembrie, că de săptămâna viitoare se va desfășura procedura de autorizare a activităților comerciale stradale cu produse specifice sărbătorii de Sfântul Nicolae. Astfel, comercianții interesați trebuie să depună la Camera 12 cererea pentru ocuparea unui amplasament în cele 19 locații disponibile.
Capitală Culturală
Asociația Prin Banat, prin intermediul proiectelor Heritage of Timișoara și Ambulanța pentru Monumente – Banat, readuce un element important din patrimoniul orașului, statuia alegorică a Toamnei.
România
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniştrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Agerpres.
1
Ştiri din Timiș
Un acoperiș și mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, vineri, la Lugoj. Autoritățile au intervenit pentru remedierea pagubelor.
Ştiri din Timiș
Cu o săptămână înainte de redeschiderea Cinema Studio, primarul Dominic Fritz a anunțat că cinematograful din Freidorf se va numi Johnny, în amintirea lui Johnny Weissmuller.
Ştiri din Timiș
Cinema Studio din Timișoara, închis încă din anii 2000, se redeschide în weekendul 6-8 decembrie 2024, după lucrări complexe în valoare de 5 milioane de euro. Acesta include săli de cinema, spații pentru montaj și o terasă pentru proiecții în aer liber.
1