Omul de televiziune Dan Negru era doar un adolescent în zilele în care timișorenii s-au ridicat împotriva regimului comunist. El s-a aflat printre ei, dar se consideră unul dintre lașii Revoluției pentru că a ieșit în stradă doar atunci când era alături de alte sute de mii de oameni, nu și atunci când s-a tras sau pe timpul nopții. Negru își amintește cum „căsca gura” la discursurile lui Tokes și cum nu înțelegea prea mult din ele. În primii ani după Revoluție, lucrurile s-au schimbat pentru actualul om de televiziune, pentru că începuse să înțeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat în acele zile crunte.
Doctorul Narcis Hrubaru, medic primar, şef secţie la Clinica Bega a Spitalului Judeţean Timişoara, era de gardă în ziua de 16 Decembrie, atunci când în urbea de pe Bega oamenii ieşeau în stradă şi îşi cereau dreptul de a fi liberi... Doctorul Narcis Hrubaru ne-a povestit de acele zile într-un interviu.
Florin Călinescu a ajuns în primii ani de după 1989 unul dintre cei mai cunoscuți oameni de pe micul ecran. Mii de persoane se adunau în fiecare seară în fața televizorului pentru a-l asculta. Timișoreanul a dus o viață interesantă și înainte și după Revoluție. Totuși își amintește și acum de zilele în care se simțea umilit pentru că nu putea să circule în străinătate, să-și exprime un punct de vedere sau să facă achiziții cu banii proprii. După 25 de ani, Călinescu vede o lume mai bună pentru că este o lume liberă. Totuși celebrul actor și om de televiziune vrea ca Timișoara și eroii ei să nu fie uitați pentru că aici a fost un adevărat „masacru”, în decembrie 1989. Marele actor a povestit cum a trăit Revoluția și ce a simțit în acele zile.
Suporterii echipei ASU Politehnica s-au adunat în număr mare, miercuri seara, în Piața Maria din Timișoara, pentru a-i omagia așa cum se cuvine pe eroii Revoluției din 1989, care au fost răpuși de gloanțe. Peste 500 de persoane s-au deplasat către Cimitirul Eroilor, unde au depus coroane în memoria celor care și-au pierdut viața în decembrie 1989.
Ştiri din Timiș
Localul din Piața 700 s-ar putea închide, până la 30 de zile, întrucât anul acesta a fost sancționat de mai multe ori de Poliția Locală Timișoara pentru muzica dată prea tare după ora 22.
România
Primul tren cumpărat de România după 20 de ani, care miercuri a făcut primul drum cu pasageri, între București și Brașov, a fost anulat joi dimineața, după niște erori întâmpinate, scrie Hotnews.ro.
Ştiri din Timiș
Echipele firmelor care se ocupă cu deszăpezirea au acționat cu 100 de utilaje și au răspândit 690 de tone de material antiderapant. Drumarii au acționat pe toate drumurile din zona de vest pentru îndepărtarea zăpezii depuse pe carosabil sau pentru prevenirea şi combaterea poleiului.
Ştiri din Timiș
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a lansat campania de informare „Viitorul sunt ei”, care va începe din decembrie și se va desfășura până la finalul anului școlar în unitățile de învățământ din Timiș.
Utile
Joi, 21 noiembrie, au loc mai multe lucrări realizate de SDM Timișoara care vizează reparații rutiere.
Azi în Timișoara
Joi, 21 noiembrie, puteți merge la piese de teatru, la concerte sau la proiecții de film.
Mapamond
Mii de salariaţi au participat miercuri la un marş în Atena pentru a cere salarii şi condiţii de viaţă mai bune, într-o zi de grevă generală care a perturbat transporturile maritime, feroviare şi de autobuze în toată Grecia, relatează Reuters.
2
Capitală Culturală
După marele concert din deschiderea stagiunii, maestrul Sascha Goetzel – Dirijor în Rezidență a Filarmonicii Banatul în Stagiunea 2024/2025, se întoarce la Timișoara. Acesta va dirija concertul simfonic de vineri, 22 noiembrie, pentru care a ales un program special.