Lucrările la scutul antirachetă american de la Deveselu, județul Olt, au început cu o ceremonie la care a participat președintele României, Traian Băsescu și ministrul Apărării, Mircea Dușa alături de oficiali NATO și ai Statelor Unite ale Americii.
O parte a sistemului antirachetă urmează să fie instalată săptămâna viitoare în localitatea Deveselu, județul Olt. Anunțul vine chiar de la secretarul american al apărării, Chuck Hagel, care se află zilele acestea la Buxelles, la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO.
NATO a oficializat in noaptea de duminica spre luni prima faza a scutului antiracheta. Presedintele Traian Basescu a anuntat ca cel putin sudul Romaniei este protejat, iar din 2015 intreg teritoriul tarii va fi sub scutul antiracheta, in urma intrarii in functiune a bazei de la Deveselu. Scutul antiracheta e menit sa fereasca Europa de eventualele tiruri provenite din Orientul Mijlociu, mai exact din Iran, insa principalul sau opozant e Rusia!
Franta, Rusia si Ucraina au criticat, sambata, scutul antiracheta la reuniunea comisiei pentru aparare si securitate a Adunarii Parlamentare NATO de la Bucuresti.
Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a facut public, vineri, textul acordului dintre Romania si SUA privind amplasarea la Deveselu a unor elemente ale sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice. Scutul antiracheta nu poate fi convertit intr-un sistem ofensiv, include interceptori non-nucleari, care nu sunt periculosi pentru sanatatea populatiei, iar o interventie anti-racheta dureaza intre 9 si 19 minute.
Ştiri din Timiș
Facultatea de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara continuă seria de conferințe de popularizare a științei cu un nou eveniment dedicat iubitorilor de istorie și arheologie. Prelegerea de săptămâna viitoare îl are ca invitat pe Daniel Spânu, cercetător cu o vastă experiență în arheologie, care va explora semnificația simbolică și istorică a Tezaurului de la Pietroasa, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din România.
Capitală Culturală
John Malkovich urcă din nou pe scena Naționalului timișorean. Joi și vineri, va juca în trei reprezentanții ale spectacolului „The infamous Ramirez Hoffman”. Bilete se mai găsesc doar la spectacolul de joi, 14 noiembrie, de la ora 20 atât online, pe www.tntm.ro, cât și în format fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”.
Ştiri din Timiș
În perioada 12-15 decembrie, Harababura Fair deschide porțile unui târg de Crăciun alternativ, dedicat sustenabilității și cadourilor cu poveste.
Cinema
Asociația de la 4, a studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, vă invită la UPT Campus Creativ pentru a viziona documentarul „Tokyo Ride”.
Capitală Culturală
Asociația Prin Banat lansează Common Heritage – Catalogul Secession, care prezintă patrimoniul comun al orașelor din Euroregiunea DKMT. Lansarea catalogului va avea loc la sfârșitul săptămânii la librăria Cărturești Mercy.
Ştiri din Timiș
Reprezentanții Primăriei Moșnița Nouă spun că gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru actuala administrație, dar și o responsabilitate pentru locuitorii comunei.
Ştiri din Timiș
Prorectorul Universității de Vest din Timișoara, Mădălin Bunoiu, a fost numit membru al Comitetului European Science Advisors Forum (ESAF) în cadrul Adunării Generale de la Roma.
Ştiri din Timiș
Primăria Timișoara caută un profesionist pentru a ocupa postul de director în cadrul Sport Club Municipal (SCM).