În aceste vremuri, cu toții suntem preocupați asupra unui nivel de energie constant și un sistem imunitar care să lucreze la o intensitate eficientă. Ne ferim de viruși, conștient sau inconștient, iar sistemul imunitar este cel invocat în discuțiile asupra prevenției, în general. Mai mult ca nicicând, iată, iarna este vremea așezărilor sufletești, al interiorizării și introspecțiilor, spre creștere și o mai bună înțelegere a vieții.
Zahărul de masă este numele generic pentru zaharoză, o combinație de glucoză și fructoză. Fiecare moleculă de zahăr conține 12 atomi de carbon, 22 de atomi de hidrogen și 11 atomi de oxigen. „O sursă de calorii complet inutilă pentru organism, care poate să-i genereze afecțiuni incurabile“… Așa a fost numit recent zahărul comercializat, de medici de nivel internațional care, observând la cabinet tot mai mult, pe zi ce trece, efectele unei alimentații bogate în dulciuri rafinate, s-au hotărât să-și unească forțele împotriva acestui aparent inofensiv „sabotor“ al sănătății. Mișcarea se numește „Acțiunea împotriva zahărului“ și se încadrează în tendința mondială, susținută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), de a limita cu toate mijloacele posibile consumul de zahăr în rândul populației.
Astăzi, m-am gândit să-ți fac o surpriză și să-ți scriu despre variantele de cină care ar putea să aducă o mare schimbare în dieta ta. Știu că, seara este cel mai greu, seara ne apucă foamea mare și poftele de tot felul! Știu din propria experiența și din poveștile pacienților că, ziua este ușor, seara este dificil! Mâncăm emoțional, ne recompensăm după o zi istovitoare sau, pur și simplu mâncăm social, mulți dintre noi. Masa de seară este o capcană pentru că, se tot spune: dacă vrei să te îmbolnăvești sau să îmbătrânești corpul înainte de vreme, cel mai simplu mod este să mănănci seara, înainte de culcare!
A mânca era un obicei simplu și firesc atunci când eram copii. Mâncam când ne era foame și ne opream când eram sătui. Pe măsură ce înaintăm în viață începem să vedem mâncarea într-un fel diferit: mâncăm când suntem fericiți, triști, singuri, anxioși, de plictiseală. Trăim într-o perioadă a abundenței nutriționale, se vorbește de o eră a nutriționismului, cu toate capcanele aferente. Cu toții mâncăm mai mult decât avem nevoie, din când în când, dar atunci când mănânci constant pe fond emoțional, s-ar putea să ai o problemă care te poate afecta atât fizic cât și psihic, pe viitor.
Azi în Timișoara
Luni vă puteți bucura de trei spectacole de teatru.
Eveniment
Doi tineri au fost prinși în flagrant de polițiștii din Timișoara în timp ce spărgeau o mașină din care au furat un portofel. Aceștia au fost reținuți 24 de ore.
1
Ştiri din Timiș
Copiii din oraș sunt invitați să participe la un atelier de lectură. Ei vor învăța despre importanța librăriilor și vor realiza împreună o poveste.
Ştiri din Timiș
Arta și muzica în luptă împotriva cancerului. Eveniment caritabil la Liceul „Ion Vidu” din Timișoara
Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp, împreună cu Asociația Împotriva Cancerului și cu Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara pregătesc un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru pacienții diagnosticați cu cancer.
Eveniment
Accident cu patru victime, petrecut duminică în jurul prânzului, la Lugoj. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Cinema
Mult așteptatul film „Wicked”, inspirat din musicalul de pe Broadway care prezintă povestea vrăjitoarelor din Oz, va putea fi văzut și pe ecranele din Timișoara.
Capitală Culturală
La inițiativa UNESCO, în a treia zi de joi a lunii noiembrie în fiecare an, se celebrează Ziua Mondială a Filosofiei. Noua Acropolă Timișoara celebrează această zi cu o serie de activități.
2
Eveniment
Pe când se întorceau dintr-o misiune, doi polițiști de frontieră au văzut o mașină răsturnată într-un șanț, pe marginea unui drum din Timiș. Intervenția lor rapidă și prezența de spirit au demonstrat că misiunea unui polițist nu se oprește niciodată, iar empatia și dorința de a ajuta sunt trăsături esențiale ale acestei profesii.
2