„Acum o vreme am spus că rockul a murit. Uitându-mă la voi acum, aș vrea să corectez această afirmație. Rockul nu a murit!”, a spus, pe scena de la Nova Rock, în fața a zeci de mii de fani, Brian Hugh Warner, cunoscut și sub numele de scenă Marilyn Manson. Și avea dreptate. Timp de patru zile, între 14 și 17 iunie, pe o câmpie aflată la granița dintre Ungaria și Austria, la doar șase ore de mers cu mașina de Timișoara, rockul încă există și este bine mersi. Noi am fost acolo anul acesta – singurii jurnaliști din Timișoara - și vă vom povesti cum este să trăiești printre legendele rockului din ultimii 30 de ani.
Timișorenii iubitori de rock vor putea vedea live formația Crazy Town, care a lansat celebrul hit „Butterfly”, melodie care a făcut furori la toate petrecerile din oraș. Reprezentanții primăriei au decis să organizeze Timișoara Rocks în același timp cu Festivalul Rock la Mureș, care revine anul acesta la Periam Port, exact în perioada 16-17 iunie.
Eveniment
În 2024, pompierii de la ISU Timiș au fost chemați să stingă 225 de incendii izbucnite la locuințe, precum și la 69 de autoturisme, arată o statistică întocmită de instituție la solicitarea Tion.
Mapamond
Peste 95 de persoane au murit și 130 au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7 pe scara Richter, produs marți dimineața în zona Tibet/Himalaya, la o adâncime de 10 km. Seismul a fost resimțit până în India și Nepal.
România
Astăzi, 7 ianuarie, este ziua în care creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Ioan, cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordan. Aproape două milioane de români își serbează astăzi onomastica.
Ştiri din Timiș
Institutul Național al Patrimoniului finanțează cu 3,8 milioane de lei restaurarea Bisericii Ortodoxe Nașterea Maicii Domnului din satul Chizătău, comuna Belinț. Lăcașul de cult a fost construit în anul 1821.
2
Azi în Timișoara
Marți puteți merge la un concert sau să faceți mișcare prin oraș.
1
Ştiri din Timiș
Aproximativ 300 de persoane s-au adunat luni după-amiază la Biserica Ortodoxă Sârbă din cartierul Mehala. Conform tradiției, sârbii au cântat colinde și au aprins badnjak-ul, adică stejarul care simbolizează lemnul adus de păstori și aprins de Iosif pentru a-l încălzi pe Isus la naștere.