Prioritate, dar numai în declarații! TM2021 nu va primi nici măcar jumătate de milion de euro de la București pe bugetul din 2020, deși Guvernul PNL anunța că proiectul este o prioritate. Nici intervenția primarului Robu, care le-a cerut recent colegilor liberali din capitală să respecte legea, nu i-a înmuiat pe mai-marii care fac bugetul. Edilul are însă o explicație.
Scrisoarea deschisă a fostului director artistic al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană a deschis din nou posibilitatea ca persoanele responsabile de finanțarea acestui proiect să se învinovățească reciproc. Primarul Nicolae Robu recunoaște că asociația se află într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, dar susține că Primăria Timișoara, dintre toate instituțiile publice care ar fi trebuit să dea bani acestui proiect, a dat cei mai mulți bani – ca procent din angajamentul luat prin dosarul de candidatură – și dă vina pentru un eventual eșec pe Consiliul Județean Timiș și Ministerul Culturii.
Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Ministerul Culturii nu s-au ținut „de cuvânt” cu banii pe care ar trebui să-i aloce Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, iar mediul de afaceri nu s-a înghesuit să susțină proiectul. Primarul Nicolae Robu a făcut publică lista încasărilor: doar 5 milioane de lei de la PMT în 2018, puțin peste jumătate de milion de la CJ și un sfert de milion de lei de la Ministerul Culturii. Doar primăria ar fi trebuit să dea 1,8 milioane de euro în 2018.
Nu mai puțin de 1,6 milioane de euro au lipsit, în 2017, din bugetul Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană, a declarat, luni, Simona Neumann, directorul executiv al acestei instituții. Ea a încercat să răspundă acuzațiilor formulate în ultimele săptămâni de mai multe persoane din municipiu, printre care și primarul Nicolae Robu.
Ştiri din Timiș
Facultatea de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara continuă seria de conferințe de popularizare a științei cu un nou eveniment dedicat iubitorilor de istorie și arheologie. Prelegerea de săptămâna viitoare îl are ca invitat pe Daniel Spânu, cercetător cu o vastă experiență în arheologie, care va explora semnificația simbolică și istorică a Tezaurului de la Pietroasa, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din România.
Capitală Culturală
John Malkovich urcă din nou pe scena Naționalului timișorean. Joi și vineri, va juca în trei reprezentanții ale spectacolului „The infamous Ramirez Hoffman”. Bilete se mai găsesc doar la spectacolul de joi, 14 noiembrie, de la ora 20 atât online, pe www.tntm.ro, cât și în format fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”.
Ştiri din Timiș
În perioada 12-15 decembrie, Harababura Fair deschide porțile unui târg de Crăciun alternativ, dedicat sustenabilității și cadourilor cu poveste.
Cinema
Asociația de la 4, a studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, vă invită la UPT Campus Creativ pentru a viziona documentarul „Tokyo Ride”.
Capitală Culturală
Asociația Prin Banat lansează Common Heritage – Catalogul Secession, care prezintă patrimoniul comun al orașelor din Euroregiunea DKMT. Lansarea catalogului va avea loc la sfârșitul săptămânii la librăria Cărturești Mercy.
Ştiri din Timiș
Reprezentanții Primăriei Moșnița Nouă spun că gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru actuala administrație, dar și o responsabilitate pentru locuitorii comunei.
Ştiri din Timiș
Prorectorul Universității de Vest din Timișoara, Mădălin Bunoiu, a fost numit membru al Comitetului European Science Advisors Forum (ESAF) în cadrul Adunării Generale de la Roma.
Ştiri din Timiș
Primăria Timișoara caută un profesionist pentru a ocupa postul de director în cadrul Sport Club Municipal (SCM).