A scrie câteva gânduri, la final de an, iată ceva ce fiecare dintre noi are puterea a o face. Bilanțul unui an este firesc pentru cei ce stau de vorbă cu ei, cei care-și dau răgazul propriei cunoașteri, iar disciplina personală reprezintă o formă evidentă a dezvoltării lor personale. Putem trece prin viață cu „potențialul” activat, năzuind la fapte tot mai îndrăznețe. La fel de bine, putem a lăsa timpul să treacă peste noi, împietriți în lumea adaptării simple, la un mediu de viață pe care doar avem impresia că-l cunoaștem. A sta cu tine și a te întreba simplu: „cum a fost, ce-ai trăit și ce-ți amintești din anul ce-a trecut…?”, e un îndemn pentru noi, către voi, cei ce citiți acum, aici…
Toate pornesc din familie, atât „cei 7 ani de acasă”, cât și felul în care gestionăm emoțiiile și ne adaptăm la diferite situații de viață. Mama și tata ne sunt primele modele de oameni și de a trăi această viață, apoi ne sunt frații și surorile mai mari, apoi anturajul în care ne învărtim. Copiii din anturaj sunt - la rândul lor - sub directa influență a părinților și tot așa…
„Omul de știință nipon Yoshinori Ohsumi a câștigat săptămâna trecută Premiul Nobel pentru Medicină, «pentru descoperirile sale legate de mecanismele de autofagie», conform Comitetului Nobel de la Stockholm. Yoshinori Ohsumi, 71 de ani, este profesor la Centrul de Cercetare Frontier din cadrul Institutului Tehnologic din Tokyo.
„Intenția mea de astăzi este...” Cum ar fi să ne facem un obicei, un ritual zilnic de programare conștientă a unei intenții? Iată, o super idee…„Intenția mea pentru astăzi este să reușesc a transmite prin acest articol ceva uimitor, ceva care pe viitor să ne poată ajuta să avem o stare de sănătate și o viață mai bună.”
Ştiri din Timiș
Vineri seară și noapte, din cauza condițiilor meteo extreme, mai multe localități din vestul țării au rămas fără energie electrică. Echipele Rețele Electrice Banat au intervenit și după căderea întunericului, dar până sâmbătă, la prânz, nu au rezolvat problemele peste tot. Astfel, ar mai fi 10 localități din Timiș și altele din județele vecine rămase nealimentate.
Capitală Culturală
Un adevărat regal de teatru va avea loc luna viitoare la Timișoara.
Eveniment
Unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk din România, Marius Bațu, a murit la vârsta de 65 de ani. Ar fi suferit un infarct.
România
Celebrul artist Gabriel Cotabiță a murit după ce a suferit un puternic accident vascular. Avea 69 de ani.
4
Ştiri din Timiș
Centura Timișoara Nord s-a deschis în 2010, dar proiectul care a stat la baza ei era mult mai vechi, motiv pentru care includea doar o bandă pe sens. Acum urmează lărgirea acesteia la două benzi pe sens. În primă fază, se caută o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate.
2
Capitală Culturală
Muzeul Național de Artă Timișoara invită publicul la spectacolul intitulat „Caravaggio - pictorul luminii”, care va fi organizat în Sala Baroc, în contextul expoziției „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană în colecția lui Roberto Longhi”.
România
Duminică, 24 noiembrie 2024, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale în România. În cursa pentru Palatul Cotroceni au rămas 13 candidați, după ce Ludovic Orban a renunțat la cursă în favoarea Elenei Lasconi. Până în prezent, la urnele din diasporă s-au prezentat peste 43.000 de alegători.
Utile
103 utilaje cu lamă și răspânditor au acționat pentru deszăpezire și evitarea formării poleiului în ultimele ore pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest.