Anul acesta, ziua de 1 mai constituie o prima testare la scara nationala a Legii picnicului - au amenajat autoritatile spatii pentru gratare si relaxare la iarba verde? vine cineva in control? se dau ori nu se dau amenzi? Ministrul mediului Korodi Attila a lasat o portita deschisa - nu vor fi sanctionati cei care merg la picnic in zone inca neamenajate, dar isi aduna la sfarsit resturile si deseurile. Asta e teoria, sa vedem practica!
Cunosti ce prevede Legea Picnicului? Ziua de 1 mai reprezinta prilejul ca autoritatile sa treaca cu Legea Picnicului de la faza teoretica la cea practica. Arunci gunoiul intr-un alt loc decat cel amenajat - amenda e de la 200 la 2.000 de lei, aprinzi focul la intamplare - de la 2.000 la 5.000 de lei: vezi tot ce nu ai voie sa faci cand mergi la picnic - caci sunt multe - multe restrictii - si ce risti daca incalci Legea picnicului!
De la promulgarea Legii picnicului pana la aplicare este cale lunga - o spune chiar ministrul mediului Korodi Attila, care anunta insa ca, de 1 mai, echipele de control vor fi in zonele unde fumega gratare. Vezi in ce situatii vor fi "arse" amenzi!
Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, Legea privind desfasurarea activitatii de picnic. Iesirile la iarba verde in alte zone decat cele special amenajate vor fi taxate cu amenzi de pana la 5.000 de lei.
Legea picnicului a fost adoptata! Din momentul intrarii in vigoare a actului normativ, petrecaretii vor pregati micii si gratarele doar in locuri special amenajate, in liniste, respectand bunele moravuri. Cei care incalca vreo prevedere a Legii picnicului vor plati amenzi usturatoare.
Sănătate
Joi, 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Diabetului. Această zi a fost aleasă în 1991 de către Federația Internațională de Diabet (IDF) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a atrage atenția asupra impactului acestei afecțiuni, în condițiile în care unu din 10 adulți are diabet.
Ştiri din Timiș
În domeniul sănătății, excelența în servicii medicale înseamnă standarde, rezultate și evaluări care atestă calitatea actului medical, de la organizații recunoscute internațional. Spitalul Premiere din Timișoara, parte a rețelei de sănătate REGINA MARIA, este recunoscut ca spital multidisciplinar la standarde internaționale prin cele 3 centre de excelență acreditate de SRC (Surgical Review Corporation) - Centrul de Excelență în Chirurgia Ortopedică, Centru de Excelență în Tratamentul Multidisciplinar al Endometriozei și Centru de Excelență în Chirurgia Spinală.
Azi în Timișoara
Joi, 14 noiembrie, puteți merge la un recital de orgă, la proiecții de film sau la expoziții.
Ştiri din Timiș
Facultatea de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara continuă seria de conferințe de popularizare a științei cu un nou eveniment dedicat iubitorilor de istorie și arheologie. Prelegerea de săptămâna viitoare îl are ca invitat pe Daniel Spânu, cercetător cu o vastă experiență în arheologie, care va explora semnificația simbolică și istorică a Tezaurului de la Pietroasa, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din România.
Capitală Culturală
John Malkovich urcă din nou pe scena Naționalului timișorean. Joi și vineri, va juca în trei reprezentanții ale spectacolului „The infamous Ramirez Hoffman”. Bilete se mai găsesc doar la spectacolul de joi, 14 noiembrie, de la ora 20 atât online, pe www.tntm.ro, cât și în format fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”.
1
Ştiri din Timiș
În perioada 12-15 decembrie, Harababura Fair deschide porțile unui târg de Crăciun alternativ, dedicat sustenabilității și cadourilor cu poveste.
Cinema
Asociația de la 4, a studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, vă invită la UPT Campus Creativ pentru a viziona documentarul „Tokyo Ride”.
Capitală Culturală
Asociația Prin Banat lansează Common Heritage – Catalogul Secession, care prezintă patrimoniul comun al orașelor din Euroregiunea DKMT. Lansarea catalogului va avea loc la sfârșitul săptămânii la librăria Cărturești Mercy.