Au fost reluate lucrările în cele două șantiere mari din parcurile din zona centrală a Timișoarei: Central și Alpinet. Muncitorii firmei Lovrintim s-au întors zilele acestea la treabă. Șeful societății spune că a fost foarte mult de muncă după furtună, Parcul Central fiind „epicentrul” copacilor puși la pământ de urgia din 17 septembrie.
Cea mai interesantă și mai veche descoperire arheologică din Timișoara s-a făcut pe șantierul proaspăt deschis în Parcul Central. Arheologii au oprit lucrările pe o mică porțiune din șantier și continuă cercetările, după ce au scos la iveală fragmente din vase din Epoca Bronzului, fragmente de oase de om și chirpici din locuințe.
E oficial! Începând de miercuri, 31 mai, au început, practic, lucrările la Parcul Central. Autoritățile locale au stabilit această zi pentru a semna ordinul de începere, iar firmele Lovrintim și Rogera, care se ocupă de transformarea lui în grădină vieneză, au instalat deja o parte din gardul care-l înconjoară. Accesul pe șantier va fi permis doar la anumite evenimente.
S-a încheiat în sfârșit licitația pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de modernizarea Parcului Central, începută în urmă cu un an. S-au depus mai multe oferte, a fost declarată cea câștigătoare, dar apoi s-au făcut contestații și s-a ajuns în instanță. Magistrații au decis în favoarea primăriei, așa că de lucrări se vor ocupa Lovrintim și Rogera Prest.
Azi în Timișoara
Joi, 14 noiembrie, puteți merge la un recital de orgă, la proiecții de film sau la expoziții.
Ştiri din Timiș
Facultatea de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara continuă seria de conferințe de popularizare a științei cu un nou eveniment dedicat iubitorilor de istorie și arheologie. Prelegerea de săptămâna viitoare îl are ca invitat pe Daniel Spânu, cercetător cu o vastă experiență în arheologie, care va explora semnificația simbolică și istorică a Tezaurului de la Pietroasa, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din România.
Capitală Culturală
John Malkovich urcă din nou pe scena Naționalului timișorean. Joi și vineri, va juca în trei reprezentanții ale spectacolului „The infamous Ramirez Hoffman”. Bilete se mai găsesc doar la spectacolul de joi, 14 noiembrie, de la ora 20 atât online, pe www.tntm.ro, cât și în format fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”.
Ştiri din Timiș
În perioada 12-15 decembrie, Harababura Fair deschide porțile unui târg de Crăciun alternativ, dedicat sustenabilității și cadourilor cu poveste.
Cinema
Asociația de la 4, a studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, vă invită la UPT Campus Creativ pentru a viziona documentarul „Tokyo Ride”.
Capitală Culturală
Asociația Prin Banat lansează Common Heritage – Catalogul Secession, care prezintă patrimoniul comun al orașelor din Euroregiunea DKMT. Lansarea catalogului va avea loc la sfârșitul săptămânii la librăria Cărturești Mercy.
Ştiri din Timiș
Reprezentanții Primăriei Moșnița Nouă spun că gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru actuala administrație, dar și o responsabilitate pentru locuitorii comunei.
Ştiri din Timiș
Prorectorul Universității de Vest din Timișoara, Mădălin Bunoiu, a fost numit membru al Comitetului European Science Advisors Forum (ESAF) în cadrul Adunării Generale de la Roma.